Nieuwe paintshop komt uit de verf

De nieuwe paintshop in Meppel krijgt letterlijk en figuurlijk body. Op het parkeerterrein tegenover de fabriek werkt men met man en macht door. In deze nieuwe fabriek zetten we straks alle onderdelen in de primer.

Hoe loopt het project?
Gertjan Perdok is algemeen projectleider: “Tot nu toe verloopt het project nog volgens planning, maar corona is voor ons ook een factor. Scania, maar ook onze partners en toeleveranciers, ondervinden hier soms de gevolgen van. We houden samen de planning strak in de gaten met het oog op eind 2021. Dan willen we operationeel zijn. Soms moeten we even bijschakelen, maar dat gaat heel harmonieus samen met onze partners.”
 

Wat is er al te zien?
“De staalconstructie van het gebouw met de wanden zijn af. De brug tussen de fabriek en de nieuwe paintshop is begin maart geplaatst. De weg is inmiddels weer open. 
 

Wat is de volgende grote fase in dit project?
“Nadat we het gebouw en de brug waterdicht hebben gemaakt, plaatsen we de daadwerkelijke paintshop eind maart.  Er wordt dan gestart met onder andere de staalconstructie van de paintshop, robots, wanden voor het proces, kabels, verwarming, ICT, beveiliging binnen en buiten en de aansluiting door Enexis op het pand. De piek van dit werk zal liggen tussen april en juli. Er zullen dan 100 tot 200 mensen aan het werk zijn in de nieuwe fabriek. Dé uitdaging hier is om al die werkbewegingen coronaproof te laten verlopen.”
 

Welke rol speelt duurzaamheid?
“Zowel het gebouw als de paintshop richten we CO₂-vrij in. Over de concrete oplossingen hiervoor kan ik nu nog weinig zeggen, want we onderhandelen nog met de leveranciers. Wel kan ik zeggen dat de paintshop CO₂-vrij is als hij straks in gebruik is.