Eerste skids gespoten in nieuwe Paintshop Meppel

Op dinsdag 26 oktober zijn de eerste twee skids gespoten in de nieuwe Paintshop van Scania Production Meppel. Een mooie mijlpaal!

De bouw van de nieuwe Paintshop (hal O) in Meppel is nog in volle gang. In de nieuwe Paintshop zetten we straks alle onderdelen in de primer. Een groot project, dat ondanks corona nog steeds volgens planning verloopt.

Gertjan Perdok, algemeen projectleider: “Op dinsdag 26 oktober zijn de eerste twee skids (truckonderdelen op stalen rekken) gespoten in de nieuwe hal. Het MT, onze projectgroep en een aantal Zweedse projectleden waren hierbij. Mooi om de nieuwe robots voor het eerst in actie te zien!”

“Volgens planning gaat het project in week 47 over naar productie, zodat zij hiermee aan de slag kunnen. Er zijn inmiddels veel nieuwe medewerkers aangenomen voor de nieuwe Paintshop. De komende periode staat in het teken van collega’s inwerken en de lakprogramma’s in orde maken, zodat we straks met drie ploegen grote aantallen aankunnen. Wanneer de lakprogramma’s in orde zijn, zal worden begonnen met de ramp-up waarna de eerste klantorders volgend jaar zullen volgen.”

Naar verwachting wordt de nieuwe Paintshop in het eerste kwartaal van 2022 officieel geopend.