Redo för Scaniamilen

30 JUNI 2022

– Äntligen är det dags för ett traditionellt event med Scaniamilen. Den 17 september blir det en löparfest med aktiviteter i natursköna Havslätt, berättar Anneli Ingvarsson på Scania Hälsocenter i Oskarshamn.

Alla har nu hela sommaren på sig att träna och ladda upp inför Scaniamilen.

 

– Målet är att få rekordmånga Scaniaanställda att delta i år, säger Anneli.

 

– Den 17 september har alla förutsättningar att bli en riktigt trevlig familjefest, fortsätter Robert Nyblom och Roger Petersson i ledningsgruppen.

 

Stärker sammanhållningen
Företagsledningen ser ett stort friskvårdsvärde i aktiviteter som Scaniamilen.

 

– Träning och hälsa hör ihop, det är en viktig del i att få friska medarbetare. Träning fungerar också som en optimal psykisk återhämtning. Scaniamilen har därför många mervärden för hälsa och gemenskap, framhåller Roger och Robert.

 

För att skapa engagemang bland Scaniaanställda kan medarbetarna utmana varandra.

 

– Scaniamilen är en fantastiskt bra teamaktivitet för att öka gemenskapen på avdelningarna, säger Robert.

 

– Alla kan delta och här kan lika väl den mest inbitne få sitt som den som är helt otränad, fortsätter Roger.

 

Aktiviteter för alla
I Havslätt utlovas en familjefest med en rad roliga aktiviteter för både barn och vuxna.

 

– Man kan testa rullskidor med skidlandslagets Anders Södergren som coach. Årets musikunderhållning blir härlig irländsk folkmusik med Wild Rover. Det blir ponnyridning, yoga, klättervägg, minibilar, prova-på-aktiviteter och servering, berättar Anneli.

 

– Det går att besöka Scania genom VR-glasögon och på plats finns Scanias visningshytt.

 

Gemenskap och glädje
Alla deltagare i Scaniamilen får en t-shirt. Damer och herrar kan välja att delta i Scaniamilen 10 km, Scaniafemman 5 km eller gå 5 km. För barn anordnas Lilla Barnloppet 1 km och Stora Barnloppet 2 km.

 

– Känslan efter att ha genomfört en utmaning ger en oerhörd kick, vilket kan bidra till nya utmaningar och regelbunden fysisk aktivitet, säger Anneli.

 

– Den som inte vill delta i Scaniamilen kan ändå komma och vara med i gemenskapen. Det är som en stor picknick för hela Scaniafamiljen och ett bra sätt att stärka teamen och lära känna familjemedlemmar, avslutar Roger och Robert.