Leva och bo i Oskarshamn

1 APRIL 2022

Björn Svedlund antar nya utmaningar inom Scania när flyttlasset går till Södertälje, men han tar med sig fina minnen från Scania Oskarshamn som en bra stad att leva och bo

Från 1 april antar Björn Svedlund, kvalitetschef på MCQ, nya utmaningar som teknikchef för DT i Södertälje. Under sin tid på Scania i Oskarshamn har han trivts bra och även i staden. 

 

- Vi har trivts jättebra, Oskarshamn passar verkligen en familj som vår med två små barn. Vi tycker om att vara ute mycket och Oskarshamn kan verkligen erbjuda många möjligheter till aktiviteter. Vi har bott med gångavstånd till stranden, motionsspår och Fallebo gård som barnen älskar. Sommartid blir Oskarshamn en riktig svensk sommarstad och det är nära till både Öland och Gotland.

 

Att bo i en mindre stad som Oskarshamn har sina fördelar. 

 

- Närheten till allting är den största fördelen. Jag har haft 10 minuter till jobbet och fått mycket tid till mina fritidsintressen och familjen när jag sluppit pendlingen. En mindre stad skapar även en familjär stämning där man känner många och träffar på varandra i olika sammanhang. Det ger en trygghet och välkomnande känsla som inflyttad, berättar Björn.

 

Snart bär det av från Oskarshamn för denna gång, men Björn och familjen tar med sig fina minnen.

 

- Privat är mina bästa minnen från de sommardagar när jag har hämtat barnen från förskolan och gått förbi stranden i Havslätt för att bada på vägen hem. Det har varit ren livskvalitet och en overklig förmån att få göra så på en vanlig vardag.

 

Avslutningsvis nämner Björn att han kommer sakna gemenskapen på arbetsplatsen och alla kollegor. 

 

- Professionellt kommer jag sakna alla kollegor och medarbetare i Oskarshamn, det tvärfunktionella samarbetena och genomförandekraften vi har här.