Vi ställer inte in - vi ställer om!

27 NOVEMBER 2020

Scania Oskarshamn har under hösten fortsatt med att på ett Corona-säkert sätt träffa skolor och universitet via digitala plattformar, för att fortsätta arbetet med Scanias långsiktiga kompetensförsörjning.

Vi har hållit presentationer för högstadieklasser från Fröviskolan, där vi bland annat pratat om vilka Scania är och vad vi gör, samt för klass 8 på Rödsleskolan där eleverna efter företagspresentation och frågestund fått en VR-rundtur i en Scaniahytt.

 

Scania Oskarshamn har även medverkat på ARKAD arbetsmarknadsdagar på Lunds Tekniska Högskola samt genomfört arbetsmarknadsdagar för Linnéuniversitetet och Jönköping Tekniska Högskola.

 

Genom länk har vi pratat med många studenter om bland annat Scanias fokusområden och vision att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem, hur Scania Oskarshamn jobbar inom digitalisering och inom hållbarhet med att ställa om vår produktion till fossilfri innan årsskiftet. Vi har även delat med oss genom olika inspirationsföreläsningar för att flera studenter ska få möjlighet att hitta vägar till arbetslivet efter examen.

Under de här dagarna har vi haft givande samtal och chattar med eleverna!

 

Såhär sa en universitetsstudent som medverkade på en av arbetsmarknadsdagarna:

 

”Scanias digitala presentation var väl genomförd med en bred överblick av företaget och en nära känsla med en tidigare student från skolan som talare. Presentationen var professionell och avslappnad där talarna inkluderade och höll en trevlig dialog med studenterna.”