Utbildning inom digitalisering

11 DECEMBER 2020

Digitalisering inom tillverkningsindustrin.

Nu är ansökan öppen för nästa omgång av YH-utbildningen ”Digitalisering inom tillverkningsindustrin”.

 

Scania är tillsammans med andra lokala industrier och Nova Utbildning i Oskarshamn initiativtagare till utbildningen som startar igen 5 februari. Utbildningen är kopplad till Högskolan i Halmstad och består av 20 Yrkeshögskolepoäng.  

 

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom tillverkningsindustrin och vill få en övergripande förståelse för olika begrepp och tekniker inom digitalisering.

 

Digitaliseringen är viktig för att framtidssäkra Scanias verksamhet till morgondagens industri. En snabb utveckling påskyndar därför kompetensutveckling i digitalisering, säger Roger som arbetar med kompetensutveckling på Scania.

 

På Scania går totalt 20 medarbetare utbildningen just nu och två av dessa är Fredrik och Bojan (bilden) som kombinerar arbete med studier. De har föreläsningar en eftermiddag i veckan, diskussioner på Teams med sina kurskamrater samt självstudier.

 

De intygar båda att utbildningen hittills har gett en ökad förståelse för digitalisering och digitala processer och de båda har en förhoppning om att kunna bygga på med en fördjupning utifrån de behov vi har i vår process.

 

Läs gärna mer om utbildningen och ansök här!