Scania lanserar elektrisk lastbilsserie

16 SEPTEMBER 2020

Milstolpe för Scanias elektrifiering - introducerar första kommersiella elektriska lastbilsserien.

Under gårdagen lanserade Scania kommersiellt sitt sortiment av elektriska lastbilar, en milstolpe i vårt mål att vara ledande i övergången till ett hållbart transportsystem. De högpresterande plug-in-hybrid och helelektriska lastbilarna fokuserar inledningsvis på stadsapplikationer, inklusive distribution till återförsäljare.

 

Med Scanias erkända meriter att leverera premiumdiesel- och förnyelsebara lastbilar markerar lanseringen ett viktigt steg i företagets utveckling. Under de kommande åren kommer Scania att fortsätta utveckla vårt sortiment av elektrifierade fordon för applikationer, inklusive långdistanstransporter och konstruktion.

”Det är med stor stolthet som vi tillkännager början på Scanias långsiktiga engagemang inom elektrifiering”, säger Scanias VD och koncernchef Henrik Henriksson.

 

Vi kommer under de kommande åren att årligen lansera elektrifierade produkter för hela vårt sortiment och vi omorganiserar för närvarande vår produktion mot det ändamålet.

 

Av särskild betydelse är att vi om några år också kommer att införa långdistanselektriska lastbilar anpassade för snabb laddning under förarens obligatoriska 45-minuters vila.