Digitalt event med Linköpings universitet

2 SEPTEMBER 2020

Scania Oskarshamn håller på att arbeta fram ett nytt, kreativt sätt att jobba med Employer Branding i den rådande pandemin, vilket är viktigt för vår långsiktiga kompetensförsörjning. 

Den 20 augusti genomförde vi ett digitalt event mot Linköpings universitet. Där träffade Rebecka Larsson, åtdragningskoordinator, Erik Karlsson, projektledare, Magnus Helgosson, gruppchef och Amanda Liu, kommunikatör och ansvarig för Employer Branding i Oskarshamn, över 700 studenter som påbörjat första året och studerar Maskinteknik och Industriell Ekonomi. Det blev en fantastisk interaktion och ett imponerande engagemang även via skärmen. Ett lyckat koncept som vi kommer arbeta mer med framöver!

 

Det studenterna bär med sig från eventet, är nya kunskaper och insikter om Scania - som fokuserar på nyckelområdena energieffektivitet, alternativa bränslen och elektrifiering samt smarta och säkra transporter. 

 

På Scania har vi fått väldigt positiva kommentarer från universitetet och de nyblivna studenterna, bland annat att "...vi vågade testa ett nytt och digitalt koncept med sån stor framgång. Scania visade framfötterna kring att vara digitala."