Jeanette antog ny utmaning

13 JUNI 2019

Jeanette Holmer gjorde ett tvärt kast i sitt yrkesliv för fem år sedan. Tidigare arbetade hon inom omsorgen, idag är hon teamleader på Scania Oskarshamn.

– Det varma mottagandet gjorde att jag direkt kände mig hemma, säger Jeanette.

 

Det var en främmande värld för Jeanette. Hon var van vid att arbeta ensam i någons hem. Här var det truckar, produktionsliner och många människor i Monteringen. Ett gott bemötande gjorde att ovissheten snabbt försvann.

 

– Mottagandet jag fick gjorde att jag direkt kände mig hemma på Scania, säger Jeanette.

 

Att börja ett nytt yrkesliv kräver mod

– Jag gillar utmaningar och ville prova något nytt. Jag har jobbat inom vården som personlig assistent sedan jag slutade skolan, med undantag för tiden då jag var mammaledig, säger Jeanette.

 

Sedan ett år tillbaka är Jeanette teamleader på IB3, linen där instrumentpanelerna monteras. Tidigare var hon teamleader på Dörrline.

 

– Jag trivs jättebra. Vi är ett härligt gäng och har kommit varandra nära inom gruppen.

 

En viktig anledning till att Jeanette trivs så bra är möjligheterna att kunna utvecklas i sin yrkesroll.

 

– Mitt mål är att utvecklas inom ledarskap. Det är intressant att få leda en grupp, att få med sig människor och lyfta fram olika egenskaper hos var och en.

 

– Det är också givande att få arbeta med ständiga förbättringar för att skapa en ännu bättre arbetsplats.

 

Olika saker gjorde att Jeanette antog en ny utmaning i livet

– Som person vill jag ha struktur och ordning och reda. Här är det organiserat och strukturerat, så som jag vill ha det. Att många i min bekantskapskrets arbetar här och talade varmt om företaget väckte mitt intresse för Scania Oskarshamn.

 

Det var värdefullt att få en bra introduktion när hon började.

 

– Jag fick information om företaget, om säkerhet och allt annat som är viktigt att känna till. Träningen på Basic Skills var också värdefull. Det var bra att till exempel få lära sig rätt ergonomi för metoder och arbetssätt på line.

 

Jeanette började som montör på Dörrline. Inledningsvis var det upplärning på line. Hon var även en vecka i Södertälje.

 

– Det var jätteintressant att få följa produktionen i Södertälje, att få en helhet och se hur hytterna som vi tillverkar i Oskarshamn blir färdiga lastbilar.

 

Jeanette bor i villa och är en teamleader även hemma. Hon följer barnen till olika aktiviteter. Hon tycker också om att renovera huset och är inte rädd för nya uppgifter.

 

– Jag älskar att lära mig nya saker. Jag tapetserar, målar och målar om möbler. Behöver jag kakla gör jag även det. Det är kul att lyckas göra saker själv, avslutar Jeanette.