Tack för allt, Johan Uhlin

19 JUNI 2018

Mycket har hänt på Scania Oskarshamn sedan Johan Uhlin tillträdde som Platschef för MC 2012.

Nu lämnar han för en ny tjänst som vd för Scanias produktionsbolag i Nederländerna, samt platschef för produktionsenheterna i Zwolle och Meppel. 

 

– Sedan jag tillträde hösten 2012 har det varit full fokus på framtidsprojekten för att säkra introduktionen av Scanias nya lastbilsgeneration (NTG) och öka kapaciteten i monterings- och logistikprocesserna, med vår oerhört utmanande produktion av dubbla hyttprogram som kronan på verket. Under tiden har vi varje sommar gjort stora tekniska omställningar. Det känns verkligen som att jag får lämna på topp, säger Johan. 

 

Johan återkommer hela tiden till vilken fantastisk resa det har varit.


– Oskarshamn har alltid haft ett gott rykte inom Scania, så det var förstås jättespännande att få kliva upp som Platschef. Det viktiga nu för alla medarbetare i verksamheten, är att inte stanna upp utan hela tiden våga utmana sig själva, förbättra processerna och därigenom förbättra verksamheten, säger Johan.


– Gör vi det är jag övertygad om att Scania Oskarshamn kommer vara fortsatt ledande inom säkerhet, kvalitet och produktivitet.

 

Under sina sex år i Småland har han verkligen tagit ishockeyn till sitt hjärta. Både genom att på nära håll följa allsvenska IK Oskarshamn, samt genom Scania Oskarshamns populära företagshockey som har blivit en årligt återkommande tradition.


– Mina barn har vuxit upp här och kommer alltid att vara oskarshamnare. Jag säger detsamma, det har varit otroligt fina år för hela familjen. Var annars kan man ha ett så spännande och krävande jobb, hinna med att vara hockeytränare för pojkarna, en bra och tillgänglig familjefar samt hinna med övriga fritidsaktiviteter? sammanfattar Johan.