Ny skeppare i Oskarshamn

25 OKTOBER 2018

Efter sju år utomlands i Angers och Zwolle är Scania MB:s nye Platschef Roger Blezell tillbaka i Sverige. Oskarshamn känns redan som hemma.

Scaniaresan påbörjades som trainee i Motorbearbetningen i Södertälje redan 1999, sedan dess har han haft en rad olika befattningar inom såväl Produktion, som Logistik och Underhåll.

 

– Jag är uppväxt i Stockholms skärgård, fantastiskt att få komma så här nära vattnet igen! säger Roger Blezell, 47, utbildad installationselektriker och maskiningenjör från KTH.

Närmast, tre år som Logistikchef i franska Angers följt av fyra som Produktionschef i holländska Zwolle i Scanias sydeuropeiska chassiverkstäder.

 

– Min dotter är 18 år och kommer i höst förhoppningsvis in på universitetet i Linköping, som ligger ganska nära Oskarshamn. Min son som är 16 ska klara av sina examina innan han flyttar med min fru hit, men han var strålande glad över att höra fiskmåsarna senast vi hördes på telefon, säger Roger som redan säkrat båtplats.

 

Som Platschef för Scania MB i Oskarshamn har han det yttersta ansvaret för verkstäderna Press, Kaross och Måleri.

 

– Det är olika och helt nya processer för mig, men samtidigt hänger allt ihop i ett och samma flöde. Det ska bli fantastiskt roligt att få bredda mig!

 

– Det jag är mest imponerad över är hur Scania Oskarshamn under en period med så många omställningar inte bara har lyckats hålla i, utan även förbättra kvaliteten, på PGR-hytten.

 

Flytten kommer också enligt Roger helt i rättan tid, då Oskarshamn snart ska börja leverera det nya hyttprogrammet till hans två tidigare tjänstgöringsorter i Frankrike och Holland.

 

– Fantastisk timing, jag är supernöjd över att komma hit till Oskarshamn nu och inte om ett år. Det är nu de stora utmaningarna med takt- och volymuppgång av NTG väntar.