Möt Peter Magnusson

5 NOVEMBER 2018

Möt Peter Magnusson, platschef sedan två månader tillbaka på Montering och Logistik, Scania Oskarshamn. 

Vilka är dina intryck så här långt?

- De är mycket positiva. Jag har blivit väldigt väl mottagen och känslan är att medarbetarna är kunniga. Man är stolt över företaget, och de jag har träffat verkar trivas bra. Många medarbetare är stolta över omställningen till nya hyttprogrammet, samtidigt som de tillägger att vi tappat en del viktiga arbetssätt. Jag blir speciellt glad över att många verkar öppna för nya idéer och arbetssätt för att förbättra verksamheten.

 

Är det mycket som du vill förbättra?

- Vi bygger en riktigt bra produkt som vi kan vara stolta över. Den håller hög kvalitet och kunderna gillar den. Men – inom Scania är vi aldrig nöjda. Vi vet att vi alltid kan utvecklas och bli bättre.

 

Brinner du lite mer för någon särskild fråga?

- Jag är intresserad av hälsoperspektivet, och att medarbetarna ska må bra. Det är lättare att vara intresserad och engagerad när det känns bra på jobbet, och att alla är delaktiga är viktigt för vår utveckling.

 

Vilka egenskaper uppskattar du hos medarbetarna?

- Att vi vågar prova att göra det vi pratar om men också vågar välja bort för att kunna fokusera på det som verkligen är viktigt. Det är lättare för organisationen att nå resultat och mål när alla fokuserar på gemensamma saker.

 

Hur är du som chef?

- Jag vill skapa dialog, delaktighet och engagemang. Det försöker jag också ge tillbaka. För mig som chef är det viktigt att organisationen känner att det som vi genomför och förändrar är meningsfullt, begripligt och hanterbart.

 

Vad gör du den närmaste tiden?

- Jag ska träffa alla cheferna inom Montering och logistik för att lära känna dem och låta dem beskriva sin verksamhet. Det tror jag att både de och jag uppskattar. Goda relationer underlättar alltid arbetet. På min fritid håller jag på att utforska Oskarshamn och bygden.