Löfven: ”Framtid på riktigt”

12 JULI 2017

Stadsminister Stefan Löfven valde bort Almedalsveckan för en omfattande Sverigeturné. Scania Oskarshamn var ett av de självklara stoppen för den gamle Metall-basen.

– Det här besöket på Scania är framtid på riktigt, Scania är en av de verkliga diamanterna i svensk industri och har varit länge, sa Stefan Löfven.


Statsministern hyllade Scanias satsning på robotteknik och digitalisering som kostade runt 20 miljarder kronor, och betonade vikten av utbildning för personalen.

 

Platscheferna Johan Uhlin och Roger Blezell påminde Stefan Löfven om behovet att locka kompetent arbetskraft till Oskarshamn, att infrastrukturen i länet och i södra Sverige behöver förbättras, samt vikten av en pålitlig elförsörjning och satsningar i hela landet.

 

Sedan fick statsministern en rundvandring i den nya karossverkstaden av Joakim Allard, Pauline Sjöstedt, Mikael Olofsson, Tobias Engström, Åsa Lunner och Hampus Ahl från Produktion, Logistik och Scania Industrial Maintenance.

 

Det blev många givande samtal mellan Stadsministern och medarbetarna om karossverkstaden och vardagen på Scania.


Besöket följdes av ett stort pressuppbåd med cirka 30 journalister från DN, DI, Expressen, Aftonbladet, SVT, SR, Café och inte minst våra lokala tidningar Oskarshamns-Tidningen och Nyheterna.