Scania Oskarshamn

En plåtrulle kommer in i fabriken och ut kommer en färdig hytt redo att levereras ut i Europa. Scania har chassiverkstäder för slutmontering i Södertälje, Zwolle i Nederländerna och Angers i Frankrike.

 

Scania Oskarshamn består av två produktionsenheter som arbetar tillsammans för att tillverka hytter till Scanias Europaproduktion. Hyttfabriken består av fyra verkstäder och sammankopplade stödfunktioner och processer som arbetar i team.

Våra verkstäder

Här inne möter du avancerad teknik, komplicerade kemiska processer och Scanias egna produktionssystem, SPS. 

Verksamheten är också beroende av en välfungerande logistik.

Press

I Pressverkstaden klipps och pressas plåt till hundratals olika artiklar, där var och en ska komma att utgöra en viktig pusselbit i en av Scanias lastbilshytter.

Kaross

Plåtdetaljer svetsas ihop till en hyttstomme som sedan skickas vidare för målning och inredning. En hytt består av hundratals artiklar som i huvudsak levereras från Presshallen.

Måleriet

På Scania Oskarshamn har vi två målerier, Grundmåleriet och Täcklacksmåleriet.  Processen i våra Målerier sker med största möjliga miljöhänsyn.

Montering

I Monteringen sker montering av hyttens inre och yttre inredning vid åtta drivna liner, som är länkade till varandra med buffertar, samt två sidomonteringsliner för montering av dörrar och instrumentpanel.

Våra processer

Vår kultur driver oss mot framtiden

Vi arbetar utifrån våra kärnvärden och är organiserade i "small teams" i hela verksamheten med närvarande ledare och chefer. I vårt dagliga arbete har vi alltid fokus på att göra rätt från mig och att leverera på en hög nivå mot våra interna och externa kunder.