Sommarteknolog

Studerar du på högskola eller universitet och ser din framtid inom ett brett och internationellt företag?

 

Som sommarteknolog på Scania Oskarshamn får du nyttig erfarenhet för framtiden och goda förutsättningar för personlig utveckling.

 

Som sommarteknolog får du en god inblick i Scanias produktion och verksamhet. Under fem veckor genomför du ett tekniskt uppdrag individuellt eller i par. Det tekniska uppdraget handlar om att ta fram ett förbättringsförslag eller någon form av problemlösning.

 

Dessutom görs en gemensam gruppuppgift tillsammans med alla sommarteknologer, där du får chansen att utbyta erfarenheter med framtida ingenjörer från andra universitet och högskolor. 

 

I programmet ingår bland annat:

• Projektarbete med handledare från någon av avdelningarna

• Teambuilding med övriga sommarteknologer

• Grupparbete med andra studenter

• Föreläsningar från anställda i olika delar av företaget. 

 

Programmet ger dig varaktiga och givande kontakter både inom företaget och med andra studenter. Du får värdefull erfarenhet av arbete inom produktionsteknik, projektarbete i stort företag, samtidigt som du får chansen att umgås med andra sommarteknologer.

 

För dig som inte är från Oskarshamn kan Scania bidra med vägledning om hur du fixar boende under dessa fem veckor.

 

Ansökan för Sommarteknologsprogrammet 2024 i Oskarshamn öppnar 8 januari 2024.

Astrids resa inom Scania

Astrid Göthberg är en av våra medarbetare som tidigare gått Scania Oskarshamns sommarteknologsprogram. Tillsammans med en student från ett annat universitet arbetade de med en teknisk uppgift och tog fram ett förbättringsförslag för Kaross. Idag arbetar Astrid som Produktionstekniker i Monteringen.

-  Första gången jag hörde om Scanias sommarteknologsprogram var när jag sommarjobbade i Monteringen i Oskarshamn. Jag var intresserad av att tillämpa de teoretiska färdigheterna från mina studier i en riktig arbetsmiljö och jag såg programmet som ett perfekt tillfälle för det ändamålet.

 

- Vi arbetade även tillsammans med ett gruppuppdrag. Att arbeta i en stor grupp med en mängd olika personer med olika bakgrund bidrog till många värdefulla insikter och kunskap. Vi hade också en hel del roliga aktiviteter som olika typer av teambuilding, tävlingar och vi lyssnade på intressanta föreläsningar från anställda på Scania.

 

- Programmet gav mig stor inblick inom företagets olika områden  och stärkte mitt intresse för Scanias engagemang för hållbarhet och arbete med intressant teknik. Jag rekommenderar programmet för de som letar efter en spännande & lärorik utmaning!