Teknikeraspirant

Som nyutexaminerad ingenjör ger vi dig möjlighet att under en femmånadersperiod bekanta dig med våra processer och arbetssätt.

 

Du får göra uppdrag på de olika produktionstekniska områdena samt praktik i våra olika processer: logistik, Press, Kaross, Målerierna och Monteringen. Därefter övergår du till en tjänst som produktionstekniker.

 

Varje verkstad har en grupp om cirka 10 produktionstekniker. Dessa fungerar som ”spindeln i nätet” mellan produktionsledare, leverantörer, kvalitetsorganisationen och underhåll. Som produktionstekniker arbetar du mot ett område i produktionen och fungerar som ett stöd för det områdets arbete med att förbättra takt, kvalité och processer. Du arbetar också med att optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet.

 

Ansökningar sker löpande.

Erics resa inom Scania

Eric Strömbäck är en av våra medarbetare som har gått Teknikeraspirantprogrammet och arbetar idag som Processtekniker på Scania Oskarshamn.

Hur var det att gå Teknikeraspirantprogrammet?
- Det var en intressant och lärorik period där jag fick testa på att arbeta på olika teknikavdelningar och lära mig mer om de olika tillverkningsprocesserna som finns inom Scania Oskarshamn.

 

Skulle du rekommendera andra att söka?
- Absolut, jag tycker det är ett bra upplägg där man som tekniker får bra förståelse och kunskap om teknikrollen inom tillverkningsindustrin. En annan fördel med ett program som detta är det kontaktnät man får, vilket jag har haft stor användning av.

 

Vad arbetar du med idag?
- Idag arbetar jag som Processtekniker i Monteringen. Arbetsuppgifterna är varierande, men främst arbetar jag med förbättringar mot processutrustningen som ska resultera i förbättrad kvalitet, säkerhet och teknisk tillgänglighet.

Våra program för dig som nyexaminerad

Kontakta oss gärna om du har frågor kring våra program