Ledaraspirant

Vi tror på en mångfald inom alla områden, även bland chefer. Vi vet att nya och erfarna chefer har mycket att lära varandra.

 

Därför söker vi dig med ledaregenskaper som ännu inte har hunnit ha en chefsbefattning.

 

Som ledaraspirant börjar du arbeta i produktion och har praktik inom några olika funktioner. Efter cirka ett år går du in på ett jobb som gruppchef i produktion. Du får till detta ett väl anpassat utbildningsprogram.

 

Som gruppchef är det ditt uppdrag att utveckla verksamheten och medarbetarna inom ramen för Scanias produktionssystem.

 

Du ska ha en färsk examen på minst högskolenivå med teknisk inriktning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du bland annat måste ha god självkännedom och genuint intresse av att leda och utveckla människor.

 

Ansökningar sker löpande.

Andres resa inom Scania

Andre Thorsell är en av våra medarbetare som har gått Ledaraspirantprogrammet och arbetar idag som Gruppchef inom Produktteknik.

Hur var det att gå ledaraspirantprogrammet?
- Det var väldigt roligt och lärorikt, jag fick vara på flera produktionsavdelningar men även kvalitets- och teknikavdelningar, vilket gav en bred kunskap om hur organisationen är uppbyggd och ett brett kontaktnät.

 

Skulle du rekommendera andra att söka?
- Absolut, programmet ger en unik möjlighet att lära känna företagets grunder som våra kärnvärden och ledarskapsprinciper. Jag fick träna på mina ledarskapsegenskaper genom att jobba med erfarna Gruppchefer.

 

Vad arbetar du med idag?
- Idag arbetar jag som Gruppchef för Produktteknik i Press & Kaross och ansvarar för hyttens kvalitet och utveckling. Ett brett arbetsområde med en organisation bestående av chefer, tjänstemän och verkstadsanställda. 

Våra program för dig som nyexaminerad

Kontakta oss gärna om du har frågor kring våra program