Aktuellt

Äldremottagning

Vi startar nu upp vår äldremottagning för dig som är 75 år+

För att erbjuda dig trygghet och hög tillgänglighet har vi på Scania husläkarmottagning en Äldremottagning., tillgänglig per telefon för dig som är äldre än 75 år.

 

Här slipper du knappval!

 

Du är välkommen att ta kontakt med oss per telefon för att få hjälp med rådgivning av legitimerad sjuksköterska

 

Telefontid: Mån - Fre kl.14:00 - 15:00 

Telefonnummer 08 553 823 87

 

Om du hellre vill fortsätta att ringa till oss som vanligt går det lika bra på telefonnummer 08 553 898 00

 

2023-09-04

TBE-vaccinationer hänvisas till externa vaccinationsmottagningar

För närvarande har vi inte möjlighet att utföra TBE-vaccinationer på mottagningen utan hänvisar våra patienter att vända sig till externa vaccinationsmottagningar. 

PROBLEM MED OMLISTNING HOS ANNAN VÅRDGIVARE

Vi har senaste tiden sett ett ökande problem med listningar, det val man gör som styr vilken vårdcentral som har ansvar för din vård. Vi vill uppmärksamma dig på två situationer vi sett där personer förlorat sin listning hos oss eller sin plats i vår kö. 

– Personer som är listade hos oss listats om till en annan vårdcentral utan att de varit medvetna om det. Detta har skett när patienten varit i kontant med annan vårdgivare i ett mindre ärende, antingen fysiskt eller digitalt. Man har då gjort något slags godkännande men inte alls förstått att det innebär en omlistning till den vårdcentralen, och att man därmed förlorar sin vårdplats och all vård hos oss. Den nya vårdgivaren tar över din vård och en annan patient kommer automatiskt in från kölistan till oss. 

– Personer i vår kö (som väntar på att få en plats hos oss) har listats om på den vårdcentral de hör till under kötiden, exempelvis genom byte av läkare på den vårdcentralen. Man förlorar då sin köplats hos oss, då det betraktas som att man gjort ett helt nytt listningsval. Om du står i kö hos oss eller någon annan vårdcentral är det viktigt att du vet att alla typer av ändringar i din listning gör att du förlorar din köplats. 

Vi har tyvärr inget inflytande över systemet som styrs centralt från Regionen. Vid omlistning från oss till annan vårdgivare avbryts all vård hos oss och den nya vårdgivaren tar över. Din nya vårdgivare har ansvar för all din vård – recept, remisser, återbesök m.m. – fram tills du kan komma tillbaka till oss. Om man vill komma tillbaka till oss hamnar man i vår listningskö och får vänta på ny plats hos oss. 

Ledningen vid Scania husläkarmottagning

Munskydd för patienter

Vi tillhandahåller munskydd för våra patienter när de skall träffa en behandlare eller komma till provtagning.

Care Platform - DIGITAL VÅRDMOTTAGNING

Vi byter videolösning för våra digitala möten till Care Platform.

Detta gör det enklare för dig som patien då du inte behöver ladda hem någon app.

 

Vid ett videobesök kommer du att få ett SMS med avsändare Care och en länk som du enkelt startar mötet från. Du kommer fortfarande indetifiera dig med BankID för patietsäkerheten.

 

Det digitala mötet kan ske via dator, surfplatta eller mobiltelefon och oavsett var du befinner sig.

Du loggar in med hjälp av ditt bank ID.


Besöket faktureras i efterhand enligt vanlig taxa, frikort gäller.

Avboknings regler är detsamma som vid vanliga besök.

 

2023-09-04

Aktuellt