Tamara

Volgens Tamara

Na een loopbaan van enkele jaren in de verkoop, startte Tamara bijna twee jaar geleden haar Scania-avontuur als algemeen magazijnmedewerker bij de logistieke organisatie achter de Scania Group. Een bewuste keuze, stelt Tamara. Al was er ook wat onzekerheid. “Ga ik dat wel kunnen”, vroeg Tamara zich af. Uiteindelijk waagde ze toch haar kans. Mét succes. “Die onzekerheid bleek helemaal niet nodig”, glimlacht Tamara vandaag. “Ik vertrok met een klein hartje naar het sollicitatiegesprek, maar quasi meteen had ik een goed gevoel. Het was vooral een mentale drempel waar ik over moest. Daarna viel alles als een puzzel in elkaar.”

 

Ondertussen voelt Tamara, mama van drie kindjes, zich helemaal thuis binnen de Scania-familie. Iedere nieuwe medewerker krijgt begeleiding van een peter of meter. “De eerste dagen kon ik onder de vleugels van mijn meter het bedrijf rustig ontdekken. Meteen viel op hoe familiaal de collega’s met elkaar omspringen. Net zoals de leidinggevenden en directie veel interesse tonen in het personeel. In zo’n groot bedrijf verwachtte ik eerder een zakelijke sfeer. Dat bleek dus een misvatting. Zo loopt er door het gebouw een voetpad waar je altijd wel iemand tegenkomt. Die kleine gesprekjes maken het extra aangenaam werken”, zegt Tamara.

 

Als algemeen magazijnmedewerker werkt Tamara in verschillende zones. En dat heeft ze vooral aan zichzelf te danken. Tamara volgde intern enkele opleidingen – en behaalde de bijhorende attesten – om verschillende soorten toestellen te mogen besturen. Een mogelijke volgende stap is het groeitraject. Via dat opleidingstraject krijgen uitgekozen medewerkers uit alle afdelingen van Scania de kans om bij te leren over leiderschap en zich op te werken naar een hogere functie. Talent zoeken in eigen rangen, zeg maar. “Het is een fijn gevoel om te weten dat er op termijn mogelijkheden zijn en dat de leidinggevenden oog hebben voor wie goed werk levert. Het kan dus zeker dat ik ooit mijn kans waag”, zegt Tamara.