Aktiv fritid

Som anställd på Scania har du tillgång till olika anläggningar där du kan tillbringa din fritid.
Scania äger även stugor och lägenheter som medarbetare kan hyra till förmånligt pris. 

Tunanäs

Du som är anställd på Scania kan besöka Tunanäs tillsammans med din familj. Som familj räknas maka, make, sambo och hemmaboende barn till det år man fyllt 20 år. Medarbetare som gått i pension har fortsatt tillträde till anläggningen. 

 

Anläggningen har stugor för uthyrning och en camping för både husvagn och tält. Det finns även möjlighet att lägga till vid bryggan och övernatta mot en mindre avgift. För campinggäster finns serviceutrymmen, dusch/toaletter samt ett sällskapsrum med TV. Under sommarsäsongen har kiosken öppet och denna fungerar även som reception. En bokningsbar bastu är belägen intill badstranden för de som campar på området.

Aktiviteter och utbud

Området ger möjlighet att uppleva skog och mark eller följa strövarspåret som är cirka 3.2 km. Badstranden är anlagd med både gräs och sand och det finns bord och bänkar samt en grillplats till förfogande. 

 

Andra aktiviteter som erbjuds är volleyboll, fotboll, boule, krocket, frisbeegolf, minigolf, pingis och en fin lekplats för barnen. Det finns även möjlighet att hyra roddbåt och kanot.

På Tunanäs har vi även en kiosk där du hittar enklare tilltugg som exempelvis varmkorv, paj och panpizza samt läsk, glass och godis. Vi har även ett mindre sortiment med förnödenheter så som grillkol, tvål, kaffe med mera.

Om anläggnin­gen

Campingen har säsongsplatser från 1 maj till och med 31 oktober, samt korttidsplatser med eller utan el för husvagnar. Det finns även tältplatser, gästbrygga och övernattningsstugor för 4 personer.


Kontakta Tunanäs expedition eller Gröndals reception för mer information.

Anmälan: övernattning med husvagn, tält eller båt anmäler du i kiosken/expeditionen. Om du kommer när vi har stängt anmäler du dig dagen efter. Vi har inga krav på förhandsanmälan. Ditt Scania-kort behöver du visa upp vid anmodan.

Båtplatser

Det finns 60 säsongsplatser till uthyrning för mindre båtar, max 2 x 5,5 m, maxvikt 600 kg.

 

Vill du lägga till i gästbryggan anmäler du dig och betalar i kiosken/expeditionen.

Hus­vagn­splatser

Det finns 68 säsongsplatser för husvagnar, 5 korttidsplatser med el och ett antal platser utan el. Husvagnplatser kan hyras per dygn eller vecka. Vid bokning av plats har du tillgång till bastun som ligger vid badet.

Stugor

I skogsgläntan finns övernattningsstugor för 4 personer med två våningssängar samt köksbord och stolar. Köket är utrustat med kyl, glas, bestick, tallrikar, skålar, kastruller, stekpanna, knivset, skärbräda, muggar, tillbringare och vattenkokare. Nedanför stugan finns servicehus, dusch, toaletter och tvättmaskin. I bokningen ingår tillgång till bastu vid badet. Stugorna är rök -och djurfria. Du tar själv med dig sängkläder (lakan, örngott och påslakan).

 

Incheckning sker från kl. 13:00 och utcheckning kl. 12:00.   

Bokning av våra stugor sker enbart via telefon 08-553 818 17.  Bokningen öppnar den 3 april. 

Ser­vice­hus

I servicehuset finns WC och handikapptoalett, varmdusch, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare, kylskåp, spis med ugn, mikrovågsugn, disk- och kokmöjligeter samt skötbord för småbarn. Under sommarsäsongen sitter även en defibrillator uppe.

Öppetider och telefonnummer

 
 • 1 maj - 31 oktober: 08:00 - 15:30 
 • Tunanäsexpeditionen: 08-553 700 36
 • Bokning av stugor ring  08-553 818 17
 • Båthuset (endast avdelningsbokningar).
  Bokning sker via Intranätet Reflex - Förmåner, hälsa & fritid - Avdelningsaktivitet - Bokningsförfrågan Tunanäs

Kioskens öppettider

 • V. 25: fredag - lördag, 09:00 - 15:00
 • V. 26-27: lördag-söndag, 09:00 - 15:00
 • V. 28-32: måndag - söndag, 09:00 - 15:00
 • V. 33: lördag - söndag, 09:00 - 15:00

 

HITTA HIT

Tunanäs

 

Åk E4 söderut från Södertälje. Kör av motorvägen vid Hölö mot Mörkö, via Pålsundsbron. Följ vägen mot Oaxen och ta vänster vid Egelsvik. Därifrån finns vägvisare till Tunanäs

Gruppak­tivitet på Tunanäs 

Båthuset på Tunanäs kan du som chef på Scania hyra för möten, konferenser eller trivselaktiviteter.

Båthuset ligger precis intill strandkanten med utsikt över vackra Östersjön.
 

När du bokar Båthuset får du tillgång till 56 sittplatser i marin miljö, med tillhörande loungehörna i naturrotting. Självklart finns en braskamin för den som önskar sprida extra stämning.

Vill du hålla en presentation i Båthuset finns en PC-kanon, tillgång till WiFi finns. Du har även möjlighet att låna en ljudanläggning med Bluetoothfunktion.

I Båthuset finner du även ett utrustat kök. Vi samarbetar med Eurest för den som hellre önskar catering.

Öppnar du upp glaspartiet som vetter mot havet kliver du direkt in på vår inglasade altan med ytterligare 15 sittplatser.

Som bokare av Båthuset har du även tillgång till en möblerad uteterrass, kolgrill, badbrygga och en bastutunna för 8 personer.

 

 • Du hittar vårt utbud av aktiviteter och intresseanmälan på Intranätet Reflex - Förmåner, hälsa & fritid
 • Bokningen öppnar den 3 april

 

Varmt välkommen!

KÖPINGSVIK

Via Jubileumsfonden har Scaniamedarbetare möjlighet att hyra semesterlägenheter i Köpingsvik på Öland.
Du bor mitt i Köpingsvik med gångavstånd till shopping, restauranger, bageri, minigolfbana och har dessutom tre badstränder alldeles i närheten.

 

HÖGFJÄLLET

Via Jubileumsfonden har Scaniamedarbetare möjlighet att hyra semesterlägenheter belägna intill Sälens Högfjällshotell uppe på Sälenfjällen.
Hotellet är beläget intill skidbacken där du har nära till liftar, affärer, restauranger och nöjen.

 

 

Avdelningsaktiviteter

Trivsel på arbetsplatsen är av hög vikt både för medarbetares välbefinnande och företagets framgång. En bra sammanhållning inom arbetsgruppen ger goda förutsättningar för att tillsammans möta kommande utmaningar. 

 

En metod är att genomföra en avdelningsaktivitet tillsammans inom gruppen. En dag eller ett par timmar fyllda med övningar och avslappnat umgänge stärker ofta gruppkänslan vilket fyller på både energi och engagemang.

 

På våra anläggningar Gröndal och Tunanäs erbjuder vi aktiviteter för små och stora grupper, i samband med en konferens, under en lunch eller kanske som kick-off inför nya utmaningar. Du hittar mer information om gruppaktivitet på Tunanäs under fliken Tunanäs.

 

Du hittar vårt utbud av aktiviteter och intresseanmälan på Intranätet Reflex - Förmåner, hälsa & fritid.