Bewel Scania Center brengt sociale en reguliere economie samen op 20 000 m²

03-10-2021

Op 3 oktober 2021 opende het Bewel Scania Center officieel de deuren. Het gebouw, met een totale oppervlakte van meer dan 20.000 m2 biedt plaats aan meer dan 200 medewerkers van Bewel en Scania. “Deze samenwerking tussen de reguliere en sociale economie bewijst hoe waardevol beiden voor elkaar zijn”, vertelt Vlaams minister Wouter Beke op het o!ciële openingsmoment.

Bewel en Scania werken al meer dan vij!ien jaar succesvol samen. Johan Bongaerts, algemeen directeur bij Bewel: “Wij ondersteunen het team van Scania Parts Logistics met tal van routineopdrachten. Opdrachten waar onze medewerkers ontzettend sterk in zijn, en die maken dat de mensen van Scania kunnen focussen op de kern van hun job en dus e#ciënter werken. Door mensen met een afstand tot
de arbeidsmarkt hier tewerk te stellen, verhogen we bovendien de algemene werkzaamheidsgraad, een niet te verwaarlozen pluspunt.”

Managing director Dirk Fritzsch van Scania Parts Logistics staat volledig achter de uitbreiding van Bewel bij Scania: “Hun maatwerkers leveren goed werk en werken nauw samen met onze medewerkers. Zij worden gezien als een deel van onze organisatie. Door een nieuwe hal te bouwen, verbinden we ons om opnieuw voor minstens negen jaar samen te werken en samen onze groeiambities waar te maken. Het is de kroon op onze samenwerking.”

Sociaal en lokaal engagement door twee grote spelers 

 

Vlaams minister Wouter Beke was aanwezig op de officiële opening en is enthousiast over het Bewel Scania Center: “De toegevoegde waarde van maatwerkbedrijven wordt vaak onderbelicht, maar deze samenwerking is een toonbeeld van hoe maatwerkbedrijven onze economie ondersteunen. Bewel helpt Scania’s processen verbeteren: hun medewerkers hebben veel vakkennis, kunnen uiteenlopende activiteiten aan en zijn flexibel
in te zetten.”

 

De versterkte samenwerking is ook een opsteker voor gemeente Oudsbergen. Burgemeester Marco Goossens: “Bewel en Scania  Parts Logistics zijn al langer actief in onze gemeente, en zijn van belang voor onze lokale economie en tewerkstelling. Het doet deugd om te zien hoe twee sterke spelers in de Limburgse economie elkaar gevonden hebben in onze gemeente, en samen beslissen zich hier verder te verankeren. Zo wordt dit niet alleen een verhaal van sociaal maar ook lokaal engagement. En dat kan ik alleen maar toejuichen.”