Scania Go!

Scania GO!
Om tjänsten
Buss & Komfortbil
Elcyklar
Kontakt

Scania Go är Scanias nya mobilitetstjänst för att åka mer effektivt och hållbart mellan byggnaderna på Scanias område. Med tjänstens tillhörande reseapp  kan du planera din resa med rundtursbuss, elcykel, komfortbil eller Scania Job Express.

Med Scania Go kan du:

  • Planera din resa och se den snabbaste vägen till ditt mål med Job Express, rundtursbussar, el-cyklar eller genom att gå.
  • Se kommande avgångar från olika busstationer och tidtabeller för olika transportlinjer. 
  • Se realtidsuppdatering från fordonen för att minimera väntetiden.
  • Importera din Scania Job Express biljett som du köpt via Scania for Me och ha den lättillgänglig rätt i appen.
  • Se dina möten från Outlook och hitta den snabbaste vägen dit.
  • Få den senaste informationen om trafikläget genom smarta push-notiser.

    All information som närmar sig persondata (tex passerkort för att låna en cykel) är anonymiserad. Vi har gjort flera riskanalyser kring detta samt följer Scania-standard för IT-inköp vad gäller leverantörssäkerhet kring GDPR-frågor.

    Ladda ned appen i App store eller Google Play. 
Scania Job Express

Som Scaniamedarebetare erbjuds du en bekväm, säker och miljöanpassad arbetspendling med buss mellan Stockholm C eller Liljeholmen och Scanias huvudkontor i Södertälje. Biljetter köps via Scania for Me och kan, med bara din mailadress importeras till reseappen Scania Go så att du sedan smidigt kan visa upp den när du stiger ombord på bussen. För mer information om Scania Job Express, besök Scania for Me

Rundtursbuss

Rundtursbussen har tre linjer, Syd <-> Gröndal, Syd <-> Karpen och Syd <-> Astra. Med appen kan du enkelt planera din resa med rundtursbussarna för att på bästa sätt ta dig mellan byggnaderna på Scanias område i Södertälje. 

Komfortbil

Du bokar en komfortbil genom att ringa komfortväxeln på telefon 08-55383322 när du vill åka mellan Scanias enheter inom Södertälje. Växeln har öppet 07.00 - 16.00 för beställning av en vanlig resa. Komforten är ingen ordinarie taxiverksamhet utan utför tjänsterelaterade persontransporter. 

 

Som medarbetare har du den fantastiska möjligheten att elcykla mellan vissa byggnader på Scania i Södertälje! 

Det finns totalt 40 stycken elcyklar som är fördelade på fyra olika elcykelstationer; CK, STC, Syd och 260. Du kan bara cykla mellan de olika elcykelstationerna eftersom elcyklarna ska ställas tillbaka i sina laddningsställ efter användning. Att en elcykel finns ledig ser du direkt vid elcykelstationen eller i appen Scania Go. Du kan tyvärr inte förboka en elcykel.

Alla anställda och konsulter på Scania i Sverige kan låna en elcykel. Tjänstemannakonsulter behöver göra en ansökan om behörighet i Helpdesk (http://helpdesk.scania.com).

Öppettider

Öppettider: måndag–fredag kl. 08.00-17.00, återlämning av cykel sker senast kl. 17.00.
Öppettider säsong: elcykelsystemet kommer under 2019 att vara i drift mellan maj och cirka mitten av oktober. Stängt under industrisemesterperioden veckorna 29-32. 

Hur gör jag?

När du använder en elcykel måste du ha hjälm. Använd din egen hjälm eller låna och återlämna en vid receptionerna där elcyklarna finns. Se till att hjälmen är fräsch när du lämnar tillbaka den, det finns våtservetter där lånehjälmarna finns.

Blippa ditt Scania ID-kort på terminalen vid elcykelstationen. Klicka på "Låna en cykel" och markera sedan den elcykel du vill låna. Klicka sedan på "Bekräfta". Du har 30 sekunder på dig att ta din elcykel ur laddningsstället. Om elcykeln blir stående i mer än 30 sekunder utan att bli tagen, blir den fastlåst igen och ditt kort kopplas inte till elcykeln. Du kan reglera höjden på sadeln genom att lossa på sadelklämman, dra sadeln till önskad höjd och sedan spänna fast sadelklämman.

Tryck på ”MODE” för att sätta igång elassistansen. Använd pilarna för att ställa in nivån av assistans, det finns 5 nivåer. Vid en hastighet av 25 km/h stängs elassistansen av automatiskt.

Cykla på de anvisade cykelvägarna som visas i appen. De är framtagna att vara de mest trafiksäkra. Cykla försiktigt!

När du cyklar är du ansvarig för elcykeln. Du är skyldig att följa gällande trafikregler samt Scanias användarriktlinjer för elcyklar (använd hjälm och cykla på de anvisade cykelvägarna).

Utlåningstiden för en elcykel är begränsad till 30 minuter åt gången. Om du återlämnar din elcykel för sent kan du bli kontaktad av Scania ebikes team.

Elcykeln återlämnas på någon av elcykelstationerna. Kör in framhjulet (lyft inte) i ett ledigt laddningsställ. När lampan lyser grönt och du hör två pip är elcykeln korrekt återlämnad. Du är ansvarig för elcykeln till dess att den är korrekt återlämnad. Om du hör flera korta pip och lampan lyser rött är elcykeln inte återlämnad. Försök att lämna elcykeln i ett annat laddningsställ. Om det inte heller fungerar kan du tvinga laddningsstället att låsa fast elcykeln. Det görs genom att blippa ditt kort på terminalen och sedan välja ”Felanmälan”. Tvinga sedan laddningsstället att låsa fast elcykeln.

Om stationen som du ska lämna elcykeln vid är full, ställ elcykeln bredvid stationen och lås den med låset i bakhjulet. Lägg nyckeln i nyckelboxen som sitter på terminalen. Blippa ditt kort på terminalen och klicka på ”Anmäl full station”. Först då frigörs ditt kort från elcykeln.

Olyckor/ Skador

Felanmälan av elcykel och laddningsställ görs i terminalen vid elcykelstationerna.

Om elcykeln du lånar är trasig, ställ tillbaka den i laddningsstället och gör en felanmälan. Låna sedan en annan elcykel.

Om du själv skulle skada en elcykel, återlämna elcykeln i ett laddningsställ och gör en felanmälan. Om du inte kan ta den trasiga elcykeln till ett laddningsställ, kontakta ebikesansvarig på telefon 070-0869560.

 

Hur elcyklarna fungerar

Kontakt

För frågor och feedback gällande Scania Go, Scania Job Express och Scania go-appen vänligen maila till: scaniago@scania.com

För frågor och feedback gällande elcykelsystemet, vänligen maila till: ebikes@scania.com

Vid incidenter, som exempelvis elcykelhaveri ring Ebikes support på 070-0869560.