Uppkopplade fordon i centrum när Scania växlar upp

När Scania går från att vara en traditionell lastbilstillverkare till en komplett leverantör av hållbara transporttjänster implementeras just nu en helt ny affärsmodell med nya agila arbetsmetoder.

Startskottet har gått. Nu är Scanias arbete med att erbjuda transport som en tjänst snarare än en produkt igång. Det kräver ett nytt arbetssätt med fokus på flexibilitet och effektivitet, då Scania satsar på att bli Europas bästa agila organisation. Med hjälp av ett agilt ledarskap som snabbare reagerar på vad som händer i omvärlden kan Scania gå från idé till färdig produkt på kortare tid, berättar Johan Wallinder på Connected Services and Solutions:

– Vi har byggt upp en IoT-infrastruktur för våra uppkopplade fordon, gör big data-analyser, har skapat tvärfunktionella team med devops-ansvar samt produktionssätter de nya tjänsterna i molnet. Det är vägen framåt för oss.

Fortsatt marknadsledande

I framtiden spår Johan att Scania fortsätter att vara marknadsledande inom connectivity och IT-tjänster för transportindustrin.

– Jag tror att Scania kommer ha Europas största flotta av autonoma fordon. Vi är på samma resa som bolag som Spotify, King och Klarna har gjort, men vi gör det som en transformation med utgångspunkt i vår produkt. Då räcker det inte med att jämföra oss med traditionella lastbilstillverkare, vi får nya konkurrenter som inte har sina rötter i fordonsindustrin. 

Från tekniktung till leveransinriktad

I syfte att möta framtidens leveranskrav genomförde Scania IT under 2016 en stor omorganisation. Avdelningen har nu gått från att vara enbart tekniktung till leveransinriktad. Nu arbetar alla inom IT med fokus på att leverera värde för Scania.

– Alla ska ha frihet att utveckla nya produkter och sig själva. Förutom att det skapar bättre leveranser bidrar det också till att vi tänker kreativt och utanför boxen, berättar Karolina Hallbäcken, Connected Services IT.

Interna undersökningar visar att samhörigheten i teamet ökar när medarbetarna kommer fram till gemensamma lösningar.

– I dag har vi goda förutsättningar att dela kunskap samtidigt som vi skapar en större trygghet och bättre dialog i teamen.

Starkare team med bredare kunskap

En som upplevt fördelarna med det agila arbetssättet är utvecklaren Martin Karlsson. När han började på Scania för ett år sedan märkte han snabbt att integrationen mellan Sales & Marketing och Scania IT inom Connected Services skapade ett större fokus på slutkunden och leveransen.

– Här delar vi på ansvaret i utvecklingsarbetet vilket bygger starkare team med bredare kunskap. Det ger oss också möjligheten att kunna leverera större värde i högre tempo. Tack vare det nära samarbetet mellan business och IT har varje medarbetare fått större inblick i hela leveransprocessen mot slutkund. Förutom att det är roligt genererar det också nya infallsvinklar. Tillsammans blir vi mer kreativa och kundfokuserade.

Jobba med IT på Scania

Uppdraget inom vår IT-verksamhet är världsomspännande och merparten av organisation är baserad i Södertälje. Härifrån bedrivs ett globalt ansvar inom en rad IT-områden – från infrastruktur och utveckling till underhåll och support. 

Läs mer