V8-HJÄL­TAR­NA PÅ SCANIA

Ulrica Renberg - biträdande chefsin­gen­jör V8

Vi har redan hört några av V8-hjältarna tala om olika komponenter som motorns hjärta och hjärna. Metaforen fortsätter – nästa del kallas av biträdande chefsingenjör Ulrica Renberg för motorns lungor.

Det är turboaggregatet, som med sin utsökta form liknar ett musikinstrument eller kanske en havsorganism. Ulrica Renberg, som valde den här komponenten för sin porträttbild, kallar den till och med för ett konstnärligt mästerverk. Ulrica använder en enkel men kraftfull metafor för att förklara vad turboaggregatet gör.

– Det är motorns andningssystem. Det återvinner avgasenergi från motorns ena ände och trycker fullt med luft i den andra änden, så att motorn kan förbränna mer bränsle och generera extremt mycket kraft. Utan turbon skulle motorn vara som en elitidrottare med astma. Den skulle inte kunna prestera på toppnivå.

Turboaggregatet har följt Ulrica genom livet

Man kan säga att Ulrica lever och andas turboaggregat. Ämnet ingick i hennes fil kand innan hon kom till Scania 2010 och har följt henne sedan hon började jobba med V8-motorer 2012, innan hon tog steget till V8-gruppens chefsingenjörsavdelning 2013. Inte konstigt kanske att Ulrica ibland kan känna sig nästan för ivrig …

– Det är ett väldigt bra samarbete inom teamet. I min roll har jag en dialog med samtliga, och varje enskild person har förstås sina egna ansvarsområden och beslut att fatta. Men jag måste hålla i mig ibland! säger hon med ett skratt.

– Utan turboaggregatet skulle motorn vara som en elitidrottare med astma.
– Utan turboaggregatet skulle motorn vara som en elitidrottare med astma.

En ansvarsfull befattning

Som biträdande chefsingenjör har Ulrica övergripande ansvar för motorn och för egenskaperna hos efterbehandlingsprodukter. Hon har det krävande men också givande ansvaret att hitta en balans mellan optimala prestanda och krav på kostnad, vikt och kvalitet, samt att uppfylla lagkrav gällande utsläpp och buller. Det kan verka överväldigande, men Ulrica tar det med ro.

– Jag älskar utmaningar och den ständiga tekniska utvecklingen för att möta framtida krav, och jag är väldigt stolt över att vara med i V8-teamet, säger hon.

Men Ulrica har också andra sätt att behålla perspektivet.

– Min stora hobby på fritiden är mer naturliga hästkrafter. Jag har två envisa ston, och jag kan säga att det är mycket enklare att motivera hundratals människor inom Scanias motorutveckling att nå nya mål med 730 tekniska hästkrafter, än det är att ha att göra med mina två!

Om teamet

Motorutvecklingsteamet för V8:an är gänget som jobbar med att få ut det mesta av V8-motorn när det gäller serviceliv, prestanda med mera. Teamets kompetenser från många olika områden sätts på prov när de får balansera krav från programutvecklarna bakom motorstyrsystemet mot ingenjörsberäkningar av hur högt tryck ett topplock kan tåla. Möt proffsen som sätter ihop V8-motorn till en färdig produkt – våra V8-hjältar – och se mer om vad de gillar mest med jobbet.