V8-hjältarna på Scania

Ulf Wallin - Performance Object Leader V8

Ulf Wallin är ett levande bevis på att det aldrig är för sent för förändring. Under de senaste 32 åren har han finslipat sin kompetens inom tillverkning och utveckling av motorer. De senaste sju åren har han fokuserat uteslutande på V8. Fram tills nyligen var han biträdande chefsingenjör, men nu är han inne på en ny bana. 

– Jag fick nyligen tillfälle att byta jobb inom Scania. Ett av alternativen var att lämna V8-teamet, men jag ville hellre utvecklas inom teamet, berättar Ulf.

I sin nya roll som Performance Object Leader är Ulf ansvarig för prestandasäkring genom alla utvecklingsfaser för en ny motor, från första koncept via funktionstestning till verifiering av slutprodukten.

– Jag interagerar med många olika delar av organisationen, så mitt arbete är verkligt tvärfunktionellt, säger han.

Ett exempel på det är samspelet med EMS-teamet som utvecklar motorsystemet.

– Man kan säga att de ger oss ett mixerbord, och vår uppgift är att ställa in reglagen så att vi uppnår de prestandanivåer vi vill ha. 

Ulf Wallin, Performance Object Leader V8 Scania
– Man kan säga att de ger oss ett mixerbord, och vår uppgift är att ställa in reglagen så att vi uppnår de prestandanivåer vi vill ha.

Lång och trogen tjänst på Scania

Ulf började på Scania 1984 som ingenjörspraktikant. Efter två år på olika avdelningar inom Scania valde han att börja en bana inom industriteknik. En resa som började med att maskinbearbeta kamaxlar och motorblock ledde fram till ansvaret för utvecklingen av produktionslinjen för den 15,6-liters V8-motor som lanserades år 2000.

– Efter lanseringen av den motorn ansökte jag om en FoU-befattning och började jobba med grundmotorn, säger Ulf.

Den så kallade grundmotorn är inte en motor i egentlig mening. Den är grunden för Scanias olika motorer, från fem- och sexcylindriga raka motorer till V8-motorn. Tack vare det här modultänket kan Scania skapa nästan oändligt många fordonsvarianter utifrån ett begränsat antal huvudkomponenter, och anpassa fordonen efter enskilda kunders specifika behov. 

Gillar att testköra nya fordon

Ulf är också en så kallad referensförare. Det innebär att han ingår i en grupp som ibland får chansen att testköra fordon med nya egenskaper och jämföra dem med referensfordon, även från andra tillverkare. Dessutom hjälper han till med sommar- och vintertestning av fordon.

– Det finns inget roligare än att ta ut en 60-tons V8-kombination på en åktur. När jag får en chans att köra ett fordon i full snöstorm i 20 minusgrader, eller i stekande sol och 40 plusgrader, då ångrar jag verkligen inte mitt yrkesval, säger Ulf.

Ulf tänkte först välja motorblocket som sin favoritkomponent. Det som stoppade honom var vikten – 335 kilo är lite för mycket att ha i knät. Topplocket var det uppenbara valet i stället.

– Det ingår i grundmotorn och används i alla Scania-motorer. Det är verkligen otroligt vilka temperaturer och tryck de här komponenterna måste tåla vid körning, säger han.

Ulfs intresse för motorer och fordon är inte bara yrkesmässigt. När han letade hus för många år sedan, kunde han inte hitta ett med tillräckligt stort garage.

– Jag byggde mitt eget hus så att det blev rätt från början. Jag gillar att meka med min 1970 Volvo Amazon när jag har tid.

Om Teamet V8-hjältarna på Scania

Om Teamet

Motorutvecklingsteamet för V8:an är gänget som jobbar med att få ut det mesta av V8-motorn när det gäller serviceliv, prestanda med mera. Teamets kompetenser från många olika områden sätts på prov när de får balansera krav från programutvecklarna bakom motorstyrsystemet mot ingenjörsberäkningar av hur högt tryck ett topplock kan tåla. Möt proffsen som sätter ihop V8-motorn till en färdig produkt – våra V8-hjältar – och se mer om vad de gillar mest med jobbet.