Tvätteri väljer Scanialastbilar för fossilfria transporter

När Norrköpingsföretaget TvNo Texilservice stod inför att ersätta sina äldre Scanialastbilar med en senare generation var fossilfri drift ett krav. Det är knappast överraskande eftersom hela dess tvätteriprocess numera är fossilfri.

– Vi tog ett avgörande steg för fem år sedan när vi gjorde oss av med oljepannan till förmån för ett pelletssystem både uppvärmning av vatten och lokaler, säger Henrik Möller, marknads- och produktionschef på TvNo.

Helt CO2-neutral

Förra året tog TvNo det sista avgörande steget till att bli helt och fullt CO2-neutralt när de små mängderna gasol som användes i produktionen kunde ersättas med biobränsle. Lastbilarna tankar HVO men är också förberedda för RME, så driften är fossilfri.

Varje dag tvättas cirka 19 ton textilier för patienter och personal vid Region Jönköpings och Region Östergötlands vårdinrättningar ­– från stora sjukhus till vårdcentraler och tandvårdskliniker.

– Hygienfrågorna är av högsta betydelse inom hälsovården och därför givetvis även för vår verksamhet, säger Henrik Möller.

Så tidigt som klockan 4 på morgon lämnar lastbilarna tvätteriet för de dagliga leveranserna av rena textilier –­ lakan, överkast, kuddar, filtar, byxor, rockar – ja, varje tänkbar textilie som används inom vården. Vid returkörningen till TvNo, lastas en motsvarande mängd smutstvätt.

Röntgenscanning av textilier

Textilierna sorteras manuellt och genomgår till och med röntgenundersökning som på flygplatser innan de skickas vidare till stora tvättmaskiner. Att scanna plaggen är nödvändigt eftersom vårdpersonalen glömmer en överraskande mängd pennor, mynt, kirurgiska instrument, saxar och elektronik i fickorna. En enda bläckpenna kan förstöra upp till 150 plagg om den inte upptäcks i tid.

TvNo äger samtliga textilier för de två regionerna. Det innebär att inget tillhör någon enskild vårdinrättning allt är utbytbart. Den volym textilier som hanteras är relativt konstant men tvätteriet har noterat en viss ökning av mängder personalkläder, vilket sannolikt sammanhänger med den ökade uppmärksamheten på multiresistenta bakterier.

”Världens skillnad i nya Scania”

Föraren Stefan Karlsson has just återvänt i sin nya Scania R 450. Med 33 år i yrket är fordonet hans fjärde raka Scania.

– Det är världens skillnad jämfört med den tidigare modellen, särskilt när det gäller komforten. Den är så tyst att man känner sig som i en turistbuss, säger han.

Det som också är glädjande är bränsleförbrukningen som hittills ligger på 2,8 liter/mil. Efter bara tre veckor i drift kan inte bränsleeffektiviteten fastställas men resultaten så här långt tyder på en betydande minskning.

När Stefan Karlsson tillfrågas om han eller lastbilen kan tillskrivas äran för den uppseendeväckande låga bränsleförbrukningen avfärdar han sin egen insats.

– Jag försöker följa de råd som jag får från förarstödssystemen men efter så många år bakom ratten är det svårt att lära om. Så det är nog lastbilen som gör det mesta av jobbet.

Detta blir hans sista lastbil före pensioneringen.

– Jag hoppas att min son, som också arbetar här, kan ta över som förare.