Storsatsning på elfordon

På torsdagen tillkännagavs att staten etablerar ett nytt center för elektromobilitet i Nykvarn, knappt 1,5 mil från Scanias avdelning för forskning och utveckling. Om ungefär 2,5 år ska den nya anläggningen stå klar med en chassidynamometer för tunga eldrivna fordon och en växellådsrigg för att testa elmaskiner.

Ett cirka 250 hektar stort område intill Scanias lager har avsatts för bygget med plats för ytterligare verksamheter.

– Vi har tidigare etablerat en hub i Göteborg och nu får vi också en hub i Mälarregionen, sa närings- och innovationsminister Mikael Damberg när han presenterade satsningen. Detta blir bara den första delen av satsningen i kommunen och jag är övertygad att det blir mer verksamhet i Nykvarn. För regeringen är detta en enormt strategisk investering för svensk fordonsindustris framtid men också för miljön. Vi vill snabba på omställningen av fordonssystemet och Sverige ska vara en föregångare.

Nykvarn har under 15 år arbetat för att fordonsforskning ska förläggas till kommunen och kommunstyrelsens ordförande Bob Wållberg konstaterade att etableringen av testbädden är ”riktigt stort”.

– Vi är en av få kommuner i länet som kan erbjuda den mark som behövs, konstaterar David Schubert, näringslivschef på Nykvarns kommun. Dessutom har vi en närhet till Scania och det finns ett stråk av underleverantörer till fordonsindustrin härifrån till Eskilstuna.

Scanias utvecklingschef för drivlinor, Björn Westman, var också på plats när satsningen offentliggjordes. Han konstaterade att den passar bra in med Scanias strategi att driva utvecklingen mot hållbara transporter.

– Sverige har en stor fordonsindustri och stor kompetens inom elektrifiering och grön el. Men för oss gäller det att hitta kostnadseffektiva lösningar för åkerierna. Vi kan tanka el mycket billigare än diesel men det är dyrt att flytta elen. Det ska vi lösa under det närmaste decenniet.

Att Nykvarn-anläggningen geografiskt blir granne med Scania är praktiskt med tanke på att stor och tung utrustning måste flyttas, tillade Björn Westman.

– Dessutom är det kul att vi kopplar ihop akademin, företagen och samhället och att vi gör det i Mälardalen. Detta är viktigt för Scanias kompetensförsörjning av duktiga ingenjörer. Vi måste inspirera fler att utbilda sig inom yrket.