Bilparad och elektronisk tipspromenad

Som samarbetspartner till Södertäljefestivalen den 25-27 augusti anordnar Scania en rad spännande aktiviteter under helgen. Besökarna kommer bland annat att kunna se Scanias bilparad, gå elektronisk tipspromenad och åka guidad busstur med Scania Job Express.

Izla Aho arbetar som Kommunikations- och sponsringsansvarig på Scania i Södertälje och är ansvarig för samarbetet med Södertäljefestivalen och Scanias aktiviteter under helgen.

Vad kommer Scania göra på festivalen?

─ Vi har en massa spännande aktiviteter planerade. Allt ifrån bilparad och tipspromenad till guidade bussturer genom staden, om Södertäljes och Scanias historia. Under lördagen kör vi vår parad genom staden med gamla och nya bilar. Vill man se paraden skulle jag rekommendera att man ställer sig på Nygatan strax efter klockan 13:00. Efter paraden kommer besökarna kunna titta närmre på bilarna när de ställs upp på gamla McDonalds-parkeringen, korsningen Ekdalsgatan och Köpmangatan. En annan rolig aktivitet är vår elektroniska tipspromenad. Det utlovas fina priser! Vi vill också tipsa om vår nya elhydridbuss som kör busslinje 755. Det är en uppladdningsbar buss som startar från Tom Tits. Bussen laddas på bara sju minuter och kan sedan köra hela sin runda på förnybar el. Kom gärna förbi för att åka med! 

Vad betyder Södertäljefestivalen för Scania?

─ Södertäljefestivalen är en positiv arena för oss och alla andra som verkar i kommunen. Att visa upp oss betyder mycket, men också att lyssna in och ta del av andra krafter i kommunen. Det är minst lika viktigt. Vi är ju många parter som samarbetar; kommunen, näringslivet och medborgarna. Därför blir Södertäljefestivalen en plats där vi alla samlas. Dessutom är festivalen viktig för oss internt på Scania; att vi får en möjlighet att erbjuda våra anställda och deras familjer en trevlig sommaraktivitet. Det är en bra avslutning på sommaren där folk umgås, lyssnar på musik och äter god mat.

─ Folk som bor här känner stolthet när alla samlas runt en egen festival; såväl medborgare, politiker, företag och andra lokala organisationer.

Hur är det att bedriva sin huvudsakliga verksamhet i Södertälje?

─ Scania har en lång historia i Södertälje som sträcker sig 125 år tillbaka i tiden. Vi har våra rötter här men vi bedriver samtidigt verksamhet i över 100 länder, det är det många som inte vet om. Vår globala närvaro drar verkligen fördelar av den mångfald som finns i kommunen.

På vilket sätt tycker ni arrangemang som Södertäljefestivalen påverkar Södertälje som kommun och dess invånare?

─ Det är väldigt positivt, både för Södertäljes invånare och för bilden av staden. Folk som bor här känner stolthet när alla samlas runt en egen festival; såväl medborgare, politiker, företag och andra lokala organisationer.

Vad ser ni mest fram emot med festivalen?

─ För Scania blir våra guidade bussturer ett extra roligt inslag. Som matälskare vill man definitivt inte missa ”Smaka på Södertälje”-erbjudandet.
 

Vad får man inte missa om man besöker Södertälje?

─ Listan kan göras lång! Men man ska definitivt besöka Tom Tits Experiment och Torekällberget. Att ta en promenad längs hamnen och en fika på Lina och Trädgårn kan jag också verkligen rekommendera.

Hur ser ni inom Scania på utvecklingen av Södertälje inom de närmaste fem åren?

─ Det är en positiv och spännande utveckling i Södertälje med många krafter som drar åt samma håll. Förutom att det går bra för Scania skulle jag vilja nämna Science Park och KTH. Det invigs nästa år och kommer bli ytterligare ett lyft för staden. Det kommer bli väldigt spännande att följa.

Slutligen, vilka artister skulle du önska kom till Södertäljefestivalen nästa år?

─ Personligen tycker jag om hiphop, så jag skulle jag gärna se till exempel Linda Pira eller Silvana Imam.