Scaniamilen en riktig familjefest

Årets upplaga av löpartävlingen Scaniamilen var den 25:e i ordningen och lockade närmare 5 000 startande barn och vuxna. Det fina försommarvädret lockade också många att heja fram deltagarna.

– Utöver de startande var det massor av människor i området, säkert fler än någonsin, berättar Susanne Hollstrand, samordnare för personalevenemang på Scania.

Flera lokala föreningar som Scania sponsrar, bland annat i basket, fotboll och ishockey, ställde upp med funktionärer och löpare.

– De gjorde en fantastisk insats som funktionärer, precis som vanligt, säger Susanne Hollstrand.

Först ut var de yngsta barnen som sprang 800 meter på pigga ben, medan de äldre barnen rusade ett 1,2-kilometerslopp innan det var dags för fiskdamm.

Strax efter 18 gick starten för de snabbaste löparna i Scaniamilen och Scaniafemman, innan övriga joggare och gående kom iväg några minuter senare.

Kvällens segrare på 5 km blev Linus Näslund på 16.51 och bland damerna segrade Klara Borg, Enhörna IF på tiden 19.37 med Elisabeth Bonde Törnqvist från bussutvecklingen som tvåa 50 sekunder efter.

Vinnare av Scaniamilen 2018

I damklassen stod Anna Ställberg från bussutvecklingen som vanligt som segrare, i år efter en utklassningsseger där hon sprang i mål på 39.38 och med en vinstmarginal på närmare sex minuter.

Kranskullan Anette Uttman fick ge sin krans till Emil Sultan, Combitech, som vann Scaniamilen med en segermarginal på över två minuter. Bästa placerade Scanialöpare blev Gustav Milesson, inköpare på Commodity Exterior, som sprang in som trea på 36.15.