Scania i projekt för konvojkörning

Scania är en av deltagarna i det nya svenska forskningsprojektet Sweden4Platooning om konvojkörning med tunga lastbilar från olika tillverkare.

Scania är en av deltagarna i ett nytt svenskt forskningsprojekt om konvojkörning av tunga lastbilar. I projektet Sweden4Platooning, som ska pågå i tre år, arbetar Scania tillsammans med DB Schenker, Volvo, KTH, RISE (Research Institutes of Sweden) och Trafikverket med konvojkörning med olika lastbilsmärken på allmän väg. Syftet är att utveckla teknik som bidrar till att minska koldioxidutsläppen och öka transporteffektiviteten.

DB Schenker använder lastbilar från olika tillverkare i sin dagliga drift vilket ger möjlighet att analysera kommunikation mellan bilarna i verkliga trafiksituationer i realtid. Den fulla potentialen med konvojkörning nås först när lastbilar från olika tillverkare kan kopplas upp mot varandra.

– Konvojkörning kan förbättra trafikflödet på motorvägar och minska miljöpåverkan från godstransporter, men för att det ska fungera måste lastbilar från olika tillverkare kunna hitta varandra, säger Gunnar Tornmalm, ansvarig för den tidiga utvecklingen av system på Scania.

Lägre utsläpp och effektivare transporter

När lastbilar kör tätt bakom varandra i en konvoj förbättras bränsleekonomin genom minskat luftmotstånd. Luftmotstånd står för 25 procent av lastbilens bränsleförbrukning och ju mindre avstånd mellan lastbilarna desto större potential för bränslebesparing.

– Tidiga tester visar att potentialen i bränslebesparing med en sekunds mellanrum i en hastighet av 80 km/tim landar på tre till sju procent beroende på var i konvojen lastbilen kör, säger Gunnar Tornmalm.

– Konvojkörning kan förbättra trafikflödet på motorvägar och minska miljöpåverkan från godstransporter.

Trådlös teknik i botten

Genom att använda trådlös teknik kan lastbilar i en konvoj köra efter varandra med bara en sekunds mellanrum mellan fordonen. Genom att kommunicera med varandra anpassar sig lastbilarna automatiskt till varandras hastighet och inbromsning. I praktiken innebär detta att reaktionen vid inbromsning minskas till noll.

– Förutom en viktig möjlighet att minska koldioxidutsläppen, vill vi se hur konvojkörning kan påverka trafikflöden och utnyttjandet av infrastruktur, säger Mats Grundius, vd på DB Schenker Sverige.

För att köra lastbilar i konvoj på allmänna vägar behöver flera faktorer synkroniseras och förvaltas på ett bra sätt. Projektet kommer att undersöka övergripande krav och gränssnitt för system och molnbaserad kommunikation för att möjliggöra för lastbilar och lastbilsflottor att hitta varandra för konvojkörning. Skalbar och tillförlitlig trådlös kommunikation mellan lastbilar samt säkerhetsaspekter är andra viktiga faktorer som kommer studeras.

Sweden4Platooning pågår fram till december 2019. I projektet medverkar även Vinnova och Fordonsstrategisk Forskning och Innovation.

– Det här projektet utgör ett betydelsefullt steg mot harmonisering och banar väg för en introduktion av konvojkörning på allmänna vägar, säger Hamid Zarghampour, chefsstrateg för uppkopplade och automatiserade transporter på Trafikverket.

Läs mer om forskningsprojektet Sweden4Platooning här>>