V8-hjältarna på Scania

Roger Olsson - chefsingenjör V8

Stolthet. Det känner Roger Olsson, chefsingenjör för V8-motorer vid Scania FoU och chef för V8-teamet, när han tittar på sin V8-motor. Det finns två komponenter som han känner särskilt starkt för. 

Insprutningsmunstycket i kombination med kolvskålen utgör motorns hjärta enligt Roger, som har lett V8-teamet de senaste två åren. Insprutningsmunstycket sprutar in precis rätt mängd bränsle i motorns förbränningskammare i rätt ögonblick. Delarna är modulära, i linje med hur Scania arbetar. 

– Alla motorer använder samma optimerade cylinder. Det är ett bra sätt att åstadkomma optimerade lösningar för alla Scania-motorer, berättar Roger.

Scania tillverkar mest sexcylindriga motorer, men tvåliterscylindern kan användas även i femcylindriga och åttacylindriga motorer. Så femman och åttan får det gratis, som Roger säger.

Men Rogers förkärlek för dessa två viktiga komponenter handlar inte bara om vad de gör. Utvecklingen av det här förbränningssystemet har löpt parallellt med hans egen personliga historia vid Scania sedan han anställdes 1999.

Roger Olsson, chefsingejör för V8 på Scania
– Ända från början har jag varit med i utvecklingen av förbränningssystemet och XPI-insprutningssystemet.

–  Jag var med och testade den första prototypen av insprutningsmunstycket när det kom till Scania och jag har följt det genom produktionsfaserna. Nu är munstycket i produktion för alla våra motorer. Det känns speciellt.

Ingen har lämnat teamet

Sammanhållningen i V8-gänget är också speciell. – Det är många som kämpar för att få det här jobbet, säger Roger. Konkurrensen är stor, så det finns en stolthet och en bra laganda bland dem som har klarat det. Och vi har en unik situation i det här teamet – inte en enda av dem som rekryterades för två och ett halvt år sedan har slutat. Vi har ett nära samarbete och trivs bra med varandra.

Det märks tydligt att Roger är stolt att leda teamet också. – Ja, jag känner stolthet, säger han. Man måste jobba länge i den här branschen för att samla ihop den erfarenhet som krävs för att bli chefsingenjör. Det här är det bästa jobb jag någonsin haft och det skulle bli svårt för mig att byta, avslutar han.

Ordet stolthet dyker upp igen. Stolthet över arbetet, och stolthet i hjärtat av V8-motorn. 

 

Fakta om teamet banok V8

Om teamet

Motorutvecklingsteamet för V8:an är gänget som jobbar med att få ut det mesta av V8-motorn när det gäller serviceliv, prestanda med mera. Teamets kompetenser från många olika områden sätts på prov när de får balansera krav från programutvecklarna bakom motorstyrsystemet mot ingenjörsberäkningar av hur högt tryck ett topplock kan tåla. Möt proffsen som sätter ihop V8-motorn till en färdig produkt – våra V8-hjältar – och se mer om vad de gillar mest med jobbet.