Rekordår för Scaniamilen

Aftonbladet, Länstidningen, SVT och SR. Medieuppbådet var stort när svenska längdskidlandslaget besökte Södertälje igår. Och vilket lopp det blev! Rekordmånga anmälda och ett nytt tidsrekord.

Som sponsor av svenska skidlandslaget var Scania igår värd för lagets sponsorträff i Södertälje. Efter att ha fotograferats för nya lagbilder begav sig åkarna tillsammans med övriga sponsorer upp till DemoCentre där de fick åka terrängbil och köra den nya lastbilsgenerationen.

Därefter hölls en presskonferens på Hälsocenter Gröndal innan det var dags för åkarna att visa vad de går för i löparspåret. 5 800 barn och vuxna var anmälda till de olika loppen i år, vilket är ett nytt deltagarrekord.

Skidåkarna blev vinnarna av samtliga lopp, Daniel Richardsson tog hem herrtiteln i milloppet och hans kollega Anna Haag slog nytt tidsrekord i damklassen på tiden 38,40 – 12 sekunder snabbare än det förra rekordet.

–Skidåkarna var lite sega, de var snabba i starten men drog inte igång något tempo, det fick jag göra, säger Erik Liljeqvist som var den första Scaniamedarbetaren i mål. Tiden blev 35,08 vilket ledde till en fjärdeplats.

–Det var kul för motionärerna att se skidåkarna, synd att ingen riktig löparelit var på plats och kunde sätta dem på plats, säger Erik som själv har tävlat i orientering.

Se Aftonbladets inslag från Scaniamilen här >>