Projektledning – ett kvalificerat uppdrag

Projektledning är en stor del av verksamheten och något av en okänd karriärväg. Eftersom komplexiteten i projekten ökar är det viktigt för Scania att både ha och behålla duktiga projektledare.

För till exempel chefer finns det en tydligkarriärstege. Projektledarna har en liknande steg för steg-karriär där olika kompetenssteg uppfylls får att nå nästa nivå. PM3:or är seniora projektledare. Carolin Bagge är projektledare för lanseringen av den nya lastbilsgenerationen och blev PM3:a förra våren. Hon tycker att det bästa med att jobba som projektledare är att få överblick över hela leveransen och se hur allt hänger ihop.

Gick från läkemedel till lastbilar

Med en projektledarutbildning i botten och 10 års erfarenhet sökte hon sig vidare i rollen mot allt mer avancerade uppdrag och har nu varit fem år på Scania.

– Jag gick från läkemedel till lastbilar. Leda människor är ändå universellt. Att vara projektledare är ett ledarskap där man leder utan personalansvar och lånar in resurser. Det gäller att motivera och engagera människor.

– Utan sitt team kommer man ingenstans. Vi ÄR projektet och det finns alltid lärdomar att ta med sig som går att använda i kommande projekt.

Carolin Bagge, projektledare för lanseringen av den nya lastbilsgenerationen
– Utan sitt team kommer man ingenstans, Vi ÄR projektet och det finns alltid lärdomar att ta med sig som går att använda i kommande projekt.

För Carolin handlar det om att skapa något nytt varje gång, med utmaningen att få ut det bästa från alla viljor som jobbar tvärfunktionellt. Hon poängterar hur mycket man lär sig på vägen i ett projekt, som nu senast med lanseringen där hon ställdes inför att göra den bästa lanseringen någonsin.

– Det finns en glädje i att skapa och korsa flera organisationer. Det blir tydligt var styrkorna finns.

Samarbete som sträcker sig långt

Efter snart 10 år på Scania jobbar Tobias Nordin med verksamhetsförändringar i projektform. Fram till årsskiftet drev han Scania Maintenance with Flexible Plans-projektet och ser i sin roll som projektledare hur han får möjlighet att förändra verksamheten och samtidigt också få verksamheten att jobba effektivare.

– Jag gillar att jobba med den här typen av förbättringar, vi har saker att lära och det finns mycket att bita i. Att se hur man tillsammans med verksamheten blir ett team som blir en helhet ända ut till verkstäderna.

En annan PM3:a som har mycket erfarenhet är Lars Bygdén, som ansvarar för utvecklingen av den nya generationen lastbilar. Han började på Scania för snart ett decennium sedan eftersom han ville lära känna ett nytt företag och dess utvecklingsprocess efter tio år inom telekombranschen.

– Jag började med nya lastbilsgenerationen hösten 2009 och det jobbar jag med fortfarande.

Det är ett jätteprojekt som totalt engagerar 1 500 personer, där Lars samordnar tjugo personer på Projektkontoret.

– Vi är ett lag som jobbar framåt med att lösa problem och hålla tidsplanen. Det gäller att hitta bästa vägen framåt och behålla både vikänslan och humöret.

Viktigt med input från verksamheten

Lars ser gärna projektledare från olika delar av organisationen. Det är nyttigt att ha med sig kunskap från verksamheten innan man börjar på exempelvis ett centralt projektkontor.

– Oftast är det först när man byter arbetsplats som det står klart hur mycket man har lärt sig. Det gäller förstås även internt. Han ser många utmaningar framåt i sin projektledarroll:

– Det är en annan värld idag, vi har många samarbetsprojekt där det vi utvecklar ska in i andra företag. Det är verkligen något som höjer motivationen.