På krokiga vägar genom transportbranschen

Få människor är så målinriktade som Elin Engström. Få har också stött på så många hinder på vägen. Men med tillräckligt mycket driv, övertalningsförmåga och körkortsbehörigheter kan man nå precis hur långt som helst.

Det var 2016 när Elin Engström pratade lastbilar i en BBC-intervju kallad ”The Conversation”. Utan att vara anställd lyfte hon fram Scania och hur det är att vara kvinnlig lastbilsförare i Sverige för 56 miljoner lyssnare. Det intryck hon gjorde tog henne till Kanada och 2017 Women With Drive Leadership Summit och en paneldebatt som ambassadör för kvinnliga lastbilsförare i Sverige.

– Arrangören TruckingHR Canada, som i vanliga fall inte gör reklam, delade efter lite övertalning en bild på mig med Scania i pannan, säger hon.

Bilden var från Scania Truck Gearkampanjen, och visar på hennes förmåga att övertala vem som helst.

 

Elin Engström framför en gul lastbil
Elin Engström i kampanjen för Scania Truck Gear

Hur hamnade hon där?

– Efter studenten och mitt under krisen 2009 så snubblade jag in i transportbranschen utan någon tidigare anknytning. I ett halvår körde jag truck och slet med att lasta allt för hand.

Hon visste ännu inte vad hon ville göra, men eftersom körintresset fanns var det en utmärkt lösning att köra lastbil medan hon funderade.

– Att köra distribution var inkörsporten, men inte det långsiktiga målet. Jag ville samtidigt sätta tjejer på kartan och mitt mål blev att köra tankbil med farligt gods och utlandstransporter. Efter tre veckors upplärning och ett antal fyllda anteckningsblock var hon självgående.

En tankbil med natriumklorat var hennes ansvar, och nästa steg var att slå det interna rekordet för lossning. Elin krossade tiden med sju minuters marginal. Men till hennes förvåning så möttes hon av negativa reaktioner och fick avsluta sin anställning.

– Motståndet triggade mig att lära mig mer och jag tog sikte på nästa mål.

Noll branschinsikt

Nu var det dags att börja köra utrikes. Utan jobb flyttade hon till Stockholm och av en slump hörde hon att Scania hade ett eget åkeri, och via ett bemanningsföretag hamnade hon på något som kallas Transportlaboratoriet.

– Jag hade ju noll insikt om branschen, det enda jag visste var att jag kunde köra tunga fordon.

Erbjudandet om att köra inrikes var inte som hon tänkt sig och iskallt tackade hon nej. Då erbjöds hon istället leveranser till fabriken i Zwolle.

– Det var fantastiskt. Jag ville se världen, även om det var motorvägen till och från Holland.

Elin ville så småningom utveckla sin körning och började parallellt som förare på Scanias besökcenter . Något som blev en nytändning. Här fick hon träffa allt från chefer till studenter och där kom också insikten att det fanns många fler aspekter av branschen som intresserade henne.

Jag ville vidare!

Elin Engström

– Jag ville vidare!

Något som spädde på den känslan var hur hon behandlades av vissa kollegor bortom ögon och öron på kontoret. Det hela eskalerade under en längre period och utan hjälp från bemanningsföretaget, vände hon sig till Scania.

– Det var viktigt för mig att sätta ner foten och jag fick upprättelse. Scania ville inte förlora mig och jag blev anställd av Transportlab som testförare av lastbilar och bussar på Forskning och Utveckling.

Kort därefter avancerade Elin till driftsamordnare, men det var ändå något som gnagde. Tidigare erfarenheter gjorde att hon ifrågasatte sin roll i transportbranschen.

Är jag här för att jag är van eller för att jag verkligen vill? Det var något hon behövde få klarhet i. För att rannsaka sig själv flyttade hon till USA och studerade skådespeleri och film på New York Film Academy.

– Jag behövde göra något helt annat, och att det blev skådespeleri var bara en slump.

Två år i USA

Efter ett år i New York och ett i Los Angeles kom hon tillbaka till hemstaden med en plånbok som precis täckte kostnaden för att förnya yrkeskompetensbeviset. En månad senare var hon tillbaka på Scania och det var på den vägen som hon senare kom i kontakt med Scania Winter, veckan i februari där press och kunder samlas i Trysil för att testköra. Elin körde hybriden, något som visade sig vara ett bra val. Chefen för Fleet Sales på Norsk Scania åkte med henne och efter knappa fem minuter hade hon blivit erbjuden jobb. Tre veckor senare bodde hon i Oslo.

Där arbetade hon med logistik. Kundservice. Utvecklade system. Men saknade körningen.

– För att behålla körvanan körde jag tankbil med propan på helger.

Efter 1,5 år i Norge blev hon erbjuden jobbet hon ville ha på Scania Academy i Sverige.

Sedan augusti 2018 är Elin Competence Development Manager för Sales & Driver Training.

Alla erfarenheter, bra som dåliga, är en drivkraft i förändringsarbetet. Hon har en plan.

Skådespeleriet, var det någonsin tänkt att bli en ny karriär?

– Nej, i USA var tanken att inspireras av andra perspektiv och sålla tankarna.

Där kunde ingen någonting om lastbilar. Saknaden var så stor att Elin gjorde en av de enligt egen utsago mest fördomsfulla saker hon gjort i sitt liv. För att hitta någon att snacka lastbilar med i New York så uppsökte hon en cigarrbar. Men det blev jackpot och där hon satt i ett rökmoln och diskuterade växellådor.

– Jag fick svar på den viktigaste frågan. Jag jobbar på Scania för att jag verkligen vill, inte för att jag är van.