V8-hjäl­tar­na på Scania

Mats Härdelin - Performance Group Leader V8

V8-motorn hyllas med all rätt för sin kraft, storlek och snygga estetik, men den skulle aldrig starta över huvud taget om den inte uppfyllde lagkraven gällande utsläpp. Att se till att den gör det är en stor del av jobbet för vår nästa V8-hjälte – Performance Group Leader Mats Härdelin. 

De strikta utsläppslagar som gäller i EU sedan några år har varit en stor utmaning för alla motortillverkare, inklusive Scania. Efterbehandling av avgaser numera skiljer sig enormt från hur det började, med ljuddämpare som skulle minska bullret. I dag finns det oerhört avancerad teknik för att minska skadliga utsläpp från förbränningsmotorer till atmosfären.

Det här viktiga arbetet har gradvis blivit Mats Härdelins specialitet under hans tolv år på Scania. Det är därför han har valt att fotograferas med Euro 6, V8-motorns inbyggda ljuddämpare och katalysator.

Tidigare erfarenhet av V8

– Jag började inom andra områden, men jag har jobbat mycket med delar som har att göra med efterbehandling och prestanda, som kamaxlar och vipparmar, och även med den tidigare V8-versionen, berättar Mats.

– Det är bra att bli utmanad. Man behöver det för att kunna prestera sitt bästa.

Han kom till V8-teamet för tre och ett halvt år sedan och gillar verkligen sin roll som Performance Group Leader, fast han erkänner att det kan vara väldigt krävande ibland.

– Vi måste hitta en balans mellan att följa utsläppslagarna och samtidigt maximera bränsleförbrukningens prestanda – två saker som inte alltid går hand i hand. Scania är den enda tillverkaren som jobbar med Euro 6-kompatibla V8:or, så det är lite extra press på oss att göra dem så bra som de över huvud taget kan vara, säger Mats.

Jobbet är ”alltid utmanande”, men det har Mats inget emot. – Det är bra att bli utmanad. Man behöver det för att kunna prestera sitt bästa.

Lagarbetet är avgörande

Det hjälper att lagandan är så stark – ”det är ett stöttande team” – och att han gillar sitt jobb. – Jag är stolt över att jobba på Scania. Jag gillar verkligen det här företaget, säger Mats.

Och han gillar att jobba med V8. – Jag föredrar att jobba med motorer, i synnerhet V8. Det kanske inte är vår största storsäljare, men det är den motor som folk oftast nämner när de pratar om Scania.

Så hur kändes det för Mats att bli fotograferad för den här artikeln? – Jag är väl ingen fotomodell direkt, men roligt var det!

Mats har nog fullt upp ändå, med den nya lastbilslanseringen och mer kommande arbete med Euro 6-standarder för utsläpp, för att satsa på något extraknäck i modellbranschen.

Om teamet

Motorutvecklingsteamet för V8:an är gänget som jobbar med att få ut det mesta av V8-motorn när det gäller serviceliv, prestanda med mera. Teamets kompetenser från många olika områden sätts på prov när de får balansera krav från programutvecklarna bakom motorstyrsystemet mot ingenjörsberäkningar av hur högt tryck ett topplock kan tåla. Möt proffsen som sätter ihop V8-motorn till en färdig produkt – våra V8-hjältar – och se mer om vad de gillar mest med jobbet.