Mät dina krafter med idrottseliten

Imorgon är det dags för Södertäljes största motionslopp – Scaniamilen. I år har du chansen att träffa en hel del kändisar i spåret, orkar du hålla deras tempo?

Scaniamilen har anordnats i Södertälje sedan 1993 men aldrig varit lika storslaget som det blir i år. Förutom att antalet anmälda närmar sig rekordnivå och solsken har utlovats så kommer även svenska längdskidslandslaget att ge sig ut i löparspåret.

Landslaget inledde nyligen en sex månader lång träningsperiod där OS i koreanska Pyeongchang är det stora målet. 

– Landslaget kommer att ha sin upptakt för säsongen 2017/2018 på Scania i Södertälje i samband med Scaniamilen med alla åkare på plats i löparspåret eller kring Gröndal. Det ger verkligen något tillbaka till alla anställda, så jag hoppas att många tar chansen att komma förbi, säger Mikael Person, Head of Brand Management på Scania.

Scania är stolt sponsor av längdskidlandslaget och förser dem sedan länge med en vallatrailer.

Nyligen överlämnades en sprillans ny dragbil från nya lastbilsgenerationen.

– Här gör vi det vi är experter på, hittar skräddarsydda transportlösningar. Vi bidrar med fordon och förbättrar förarnas förutsättningar på ett innovativt sätt. När det gäller vallabilen förbättrades också vallarnas arbetsmiljö drastiskt, säger Mikael Person.

Scaniamilen 2017 arrangeras torsdagen den 11 maj på hälsocenter Gröndal i Södertälje. Följ hashtagen #Scaniamilen2017 i sociala medier.

Vill du ge dig ut i spåret tillsammans med åkarna? Än är det inte försent att anmäla sig! Efteranmälan sker på Hälsocenter Gröndal i Blåa Hallen kl.15:00-17:00 på tävlingsdagen.

Scaniamilen 2017

Scaniamilen är Södertäljes största motionslopp med cirka 4000 deltagare och har arrangerats av Scania i Södertälje sedan 1993. 

Gå, lunka, löp är mottot. Alla är välkomna att delta oavsett ålder och träningsnivå.

Scaniamilen 2017 arrangeras torsdagen den 11 maj på hälsocenter Gröndal i Södertälje.

Läs mer