Klimatpristagare åker klimatsmart

Edgar Edmund Tarimo är årets vinnare av Children’s Climate Prize. Edgar tog emot priset i onsdags i Södertälje av Sveriges miljöminister Karolina Skog.

Children’s Climate Prize delas ut av Telge Energi och är ett internationellt klimatpris som tilldelas ett barn eller ungdom, 10-17 år, som gjort något extraordinärt för klimat och miljö.

Priset instiftades 2016 för att lyfta barn och ungas perspektiv i klimatfrågan, med insikten att det är barnens framtid som står på spel. Edgar Edmund Tarimo och de andra inbjudna gästerna transporterades mellan Stockholm och Södertälje med bussar från Scania.

Edgar Edmund Tarimo
Edgar Edmund Tarimo är årets vinnare av Children’s Climate Prize.

Bussarna som Scania ställer till förfogande är sotfria Euro 6-bussar som körs på HVO (hydrerad vegetabilisk olja) vilket begränsar skadliga utsläpp av partiklar och kväveoxider samtidigt som koldioxidutsläppen minskar med upp till 90%. 

Hållbar mobilitet med klimatsmarta transporter är en förutsättning för en bättre stadsmiljö, menar Andreas Follér, Sustainability Manager på Scania och fortsätter:

”Jag är så inspirerad av dessa unga sinnen och ledarskapet i kampen mot klimatförändringar. Einstein sa en gång att vi inte kan lösa ett problem med samma tankebanor som vi hade när det skapades. De yngre generationernas tankebanor håller definitivt på att förändras och det ger oss hopp om framtiden.”