Karriär i Dubai

Omgiven av miltals med ökensand och Persiska Vikens glittrande vatten ligger storstaden med världens högsta skyskrapor – Dubai. Där arbetar Erik Hedman, som sedan två år tillbaka är säljchef för Engines vid Scania Middle East.

När verksamheten startades i Dubai under våren 2014 var det med tanken att det skulle bli en affärsenhet med representanter från alla delar av Scania. För Erik, med en bakgrund som säljsamordnare och senare säljchef hos Engines i Södertälje, var det ett naturligt nästa steg i karriären.

– Det låg i linje med det jag själv önskade och var en av anledningarna att jag sökte mig till Scania från början – möjligheten att komma ut i världen och bredda nätverket.

Nära till kunderna

Eriks arbete i Dubai är på många sätt likt det på kontoret ”hemma”, med avstämningsmöten, telefonsamtal och e-post. Hur Scania ska skapa värde för kunden är lika viktigt överallt.

– Vi stöttar distributörerna lokalt med att utveckla affären och aktivt bearbeta kunder. Att ha med någon från fabriken – som vi ju räknas som – på ett möte ger förtroende för Scania. Han tycker att något av det bästa med att arbeta i Dubai är närheten till kunderna.

– Det är en central plats där allt finns inom två timmars avstånd. Kommunikationerna är så pass utvecklade att det går att åka till ett annat land över dagen för ett möte.

Erik Hedman trivs med sitt arbete i Dubai.

Annorlunda miljö

Han berättar att Dubai är en dynamisk miljö som är väldigt annorlunda.

– Man tänker att det ska vara på ett visst sätt, men det är lite värre. Det är helt enkelt en vansinnig stad!

Från oktober till maj är klimatet både för jobb och fritid helt perfekt, tycker han, med trevliga människor i en multikulturell miljö – det finns invånare från över 130 länder i Dubai och det är ett enkelt land att leva i, om än dyrt.