V8-HJÄL­TAR­NA PÅ SCANIA

Jenny Andersson - De­sign Engineer Engine Layout

Vår sista V8-hjälte, Jenny Andersson med titeln Design Engineer Engine Layout vid Scanias V8-motorutveckling, tvekade inte att välja hela motorn som sin favoritkomponent. Det är en 16,4-liters Euro 6 V8-motor som har anpassats för den nya generationen lastbilar.

– Jag är mer intresserad av helhetsperspektivet på motorn, förklarar Jenny. Jag bryr mig inte så mycket om radierna på rören och såna detaljer. Men jag gillar att ha kontakt med folk, och det är det som V8-motorutveckling handlar om. Vi är oljan i maskineriet. Vår huvuduppgift är att samordna arbetet mellan de olika utvecklingsteamen. 

V8-teamet får enskilda delar att passa in i en större bild

V8-motorutvecklingsteamet håller inte på med att rita och konstruera specifika motordelar. Det gör teknikerna och ingenjörerna i konstruktionsteamen, som vart och ett ansvarar för sina individuella delar i Scanias hela utbud av motorer – bensin- och etanoldrivna motorer, industriella och marina motorer samt lastbilsmotorer – och för hur olika cylinderkonfigurationer passar in i Scanias modulsystem. V8-teamets roll är att bidra med idéer som får enskilda delar att passa in i den större bilden.

– Våra gränsytor ur ett tekniskt perspektiv är mot chassit och förarhytten, men ur organisationsperspektiv har vi gränsytor mot hela organisationen, från produktionsenheter till efterförsäljning, säger Jenny. 

– Vi är oljan i maskineriet, vår huvuduppgift är att samordna arbetet mellan de olika utvecklingsteamen.

En varierad karriär på Scania

Jenny har haft tid på sig att bygga upp sitt nätverk inom organisationen. I april 2008 började hon jobba som redaktör för Scanias serviceprogramvara Multi.

– Jag lärde mig mycket om den tekniska strukturen och hur man läser och förstår ritningar. Det har jag haft stor nytta av, säger hon.

Jenny saknade möjligheten att jobba praktiskt med cad-verktyg (computer aided design) och bestämde sig därför för att gå över till motorutveckling i oktober 2010.

– Jag började använda cad som arbetsverktyg redan i gymnasiet, och fortsatte med det under min universitetsutbildning till mekanisk ingenjör (i Linköping), förklarar Jenny.

Först jobbade hon som layoutingenjör för Scanias fem- och sexcylindriga raka Euro 6-motorer. Sedan 2013 har hon varit helt fokuserad på den formidabla V8-motorn. 

V8:an är unik

– Att jobba med V8:ans konstruktion är en större utmaning. Raka motorer har exempelvis en varm och en kall sida, medan V8:an är varm överallt. Och bara själva storleken på V8:an är en utmaning att få plats med under huven, säger Jenny.

Hon hävdar att hon inte är lika hängiven till V8:an som många andra. – Men det är verkligen häftigt att Scania är den enda lastbilstillverkaren som fortfarande erbjuder en V8-motor. Det ger lite prestige att jobba med den här produkten, avslutar hon.

Med hjälp av Jenny och hennes medarbetare kommer V8:ans prestige förhoppningsvis att leva vidare under många kommande år.

Om teamet

OM TEAMET

Motorutvecklingsteamet för V8:an är gänget som jobbar med att få ut det mesta av V8-motorn när det gäller serviceliv, prestanda med mera. Teamets kompetenser från många olika områden sätts på prov när de får balansera krav från programutvecklarna bakom motorstyrsystemet mot ingenjörsberäkningar av hur högt tryck ett topplock kan tåla. Möt proffsen som sätter ihop V8-motorn till en färdig produkt – våra V8-hjältar – och se mer om vad de gillar mest med jobbet.