V8-hjältarna på Scania

Göran Andersson - Expert engineer V8

Vår nästa V8-hjälte Göran Andersson är en lång karl, men det förtar inget av storleken på den skruv han håller i på bilden, och det vevlager där skruven ska sitta.

Och om det är en skruv lös, då tar det hus i helsike! Göran berättar att V8-motorn hålls ihop av fler än 800 skruvar av 55 olika sorter, som tillsammans väger 50 kilo. Några av dessa skruvar har enorma vridmoment – den största över 900 Nm.

Vårt samtal ger en tydlig bild av att ingenting är ordinärt med V8-motorn. 

Göran håller med. Han har jobbat med motorlayout i elva år och totalt på Scania i nästan 26 år, men ändå säger han: – Jag blev faktiskt överraskad när jag insåg exakt hur många skruvar det var och hur mycket de vägde.

Styr utformningen av motorn

Göran har jobbat i V8-teamet sedan det upprättades för två och ett halvt år sedan. Liksom kollegan Jenny Andersson jobbar han med motorlayout, vilket innebär en helhetsöversikt av hela motorn. Han kallar sig en projektledare för utformningen av motorn.

Det finns cirka 80 sådana konstruktörer inom Scanias motorutveckling. Några jobbar med V8-motorn, andra med raka motorer. Uppdraget är att ge översikt över vad andra kolleger som jobbar på samma motor gör, se till att alla kompletterar varandra och att deras respektive arbete inte orsakar problem på andra håll i teamet.

– Jag blev faktiskt överraskad när jag insåg exakt hur många skruvar det var och hur mycket de vägde.

Samspelar med många

I Görans fall innebär jobbet att han har att göra med olika teammedlemmar vid olika tidpunkter.

– Vi arbetar väldigt tätt ihop, men beroende på projektfasen samarbetar vi i olika perioder. Jag kanske jobbar med Kristoffer eller Ulrika i ett tidigt skede, för att sedan jobba med Markus kanske ett år senare, förklarar han.

Göran är stolt över sitt jobb med V8:an, liksom över de olika projekt han jobbat på vid Scania genom åren. – Alla är lojala med Scania och det ger en känsla av stolthet, säger Göran.

Men det är särskilt kul att jobba med V8-teamet med dess laganda. – Det är alltid bra samarbete i gruppen, avslutar han.

Samarbetet som Göran beskriver är den gemensamma tråd som håller ihop V8-teamet, precis som alla de där skruvarna håller ihop motorn.

Om teamet

Motorutvecklingsteamet för V8:an är gänget som jobbar med att få ut det mesta av V8-motorn när det gäller serviceliv, prestanda med mera. Teamets kompetenser från många olika områden sätts på prov när de får balansera krav från programutvecklarna bakom motorstyrsystemet mot ingenjörsberäkningar av hur högt tryck ett topplock kan tåla. Möt proffsen som sätter ihop V8-motorn till en färdig produkt – våra V8-hjältar – och se mer om vad de gillar mest med jobbet.