Ett avstamp med stora möjligheter

Julia Winter var i slutet av sin civilingenjörsutbildning i Industriell ekonomi på Chalmers och gjorde sitt exjobb på Ericsson i Stockholm. Hon ville gärna vara kvar i trakten och när hon sedan hörde några vänner tala gott om Scania, blev hon nyfiken.

- Jag vill jobba med produktion på ett stort, globalt företag och hittade information om Scania Engineer Program. Jag sökte och kände väldigt snart att det var en mycket bra start på arbetslivet.

Nyttiga kontakter

Scania Engineer Program pågår under 10 månader, då praktik och kurser varvas med temadagar och studiebesök. Det bästa med programmet är det stora kontaktnätet man får, tycker Julia. Man lär känna människor på olika delar av företaget och vet vart man kan vända sig.

– Kontaktnätet hjälper mig att ta mig fram, det finns alltid en väg in. Jag har daglig nytta av både mina SEP-kollegor och andra. De vänder sig ju också till mig när det behövs, och det är roligt.

Gruppmedlemmarna får en nära sammanhållning och knyter värdefulla kontakter för framtiden.

– Några av mina närmaste vänner är kollegor från SEP. Jag skulle absolut uppmana andra att söka programmet. Det är bra att läsa på om inriktningarna så man vet vad som passar bäst.

– Kontaktnätet hjälper mig att ta mig fram, det finns alltid en väg in.

Julia Winter

Uppdragsledare växellådsmontering

Att göra allt lite bättre

Julia är anställd inom Produktionsteknik, på växellådsmonteringen, där hon inledde sitt ingenjörsprogram. Efter två perioder på konstruktion på R&D respektive Inköp, började hon sin fasta anställning som uppdragsledare på växellådsmonteringen.

– Jobbet handlar om att koordinera introduktioner av förbättringar i produktionsprocessen. Scania jobbar alltid med ständiga förbättringar, och det gäller att nya arbetssätt och metoder implementeras så smidigt som möjligt.

Nyligen tog Julia ytterligare ett kliv framåt och är nu teamledare för sex stycken produktionstekniker. Det är mycket att lära, men väldigt givande.

– Jag tycker det är spännande att ha en ledarroll och det är något jag kan tänka mig fortsätta med. Fast även projektledning är roligt. Oavsett vad det blir framöver, försöker jag alltid ha inställningen att göra allt så bra som det bara går. Och att veta att möjligheterna finns här, är väldigt inspirerande.

Läs mer och ansök

Scania Engineer Program är Scanias ingenjörsprogram och syftar till att bidra till den långsiktiga försörjningen av specialistkompetens inom forskning och utveckling samt produktion och logistik. Sista ansökningsdagen för nästa omgång av programmet är den 22/2.

Scania Engineer Program