En av Scanias många upp­fin­na­re

Anders Johansson, är tidigare Senior Technical Manager på Vehicle Dynamics & Chassis Design, där han bidragit till flertalet konstruktionsförslag inom chassiutvecklingen. Han är också en av uppfinnarna som belönas under det årliga Uppfinnarpartyt.

Detta har arrangerats sedan 2000 för att uppmärksamma de som fått ett patent beviljat eller uppfunnit något som är extra värdefullt för Scania.

 

Hej Anders! Du är en av flera som belönas under Uppfinnarpartyt. Din uppfinning, luftfjäderförbindelsebalken, belönas lite extra. Berätta om den. 

— Det är en form av tvärbalk mellan luftbälgarna i den nya luftfjädringen fram. Syftet med balken är att hindra att ramsidobalkarna förvrids av luftbälglasten plus att skydda bälgen från värmestrålning från avgaserna. Utrymmet för balken är begränsat. I och med att det inte finns så gott om plats har vi gjort skyddshatten för luftbälgen djup, och lyckats förhindra förvridning av balkarna. Lösningen blev konstruktiv eftersom man använt pressad höghållfastplåt. Då får man en lätt och stark konstruktion till låg kostnad. Eftersom skyddshattarna liknar en mikrofon och högtalare, kallar vi den för telefonbalk, men det är mest på skämt.

 

Vilken är den största nyttan?
— Största nyttan med konstruktionen är att den möjliggör den nya luftfjädringen fram med dess goda köregenskaper och  låga vikt till en låg kostnad.

 

Hur kom du på uppfinningen?
— Ja det kom sig av genom att från givna förutsättningar tillämpa strukturmekaniskt resonemang och viss plåtpressningskunskap.