Elcyklar för ett hållbart resande på Scania

Nu kan Scaniaanställda ta en elcykel till nästa möte! I början av maj placerades 40 elcyklar ut på Scania i Södertälje för att underlätta resandet för anställda. Initialt kommer det finnas fyra elcykelstationer på området i Södertälje som man ska kunna cykla emellan.

Elcykelsystemet är en del av mobilitetstjänsten Scania Go och i den nya appen visas också hur många lediga elcyklar det finns på varje station.

- Vi vill erbjuda ett mer hållbart resande och då är elcyklar ett perfekt alternativ. Fördelar med att elcykla jämfört med att åka minibuss eller bil är motion och frisk luft, som ju är ytterligare dimensioner ur ett hållbarhetsperspektiv! Dessutom ligger ett elcykelsystem helt rätt i tiden; försäljningen av elcyklar fortsätter att rekordöka samtidigt som delade mobilitetssystem är hetare än någonsin, säger Emelie Agnvall som är projektkoordinator med ansvar för elcyklarna.

Annette Hultåker arbetar på Scania IT och pendlar till Södertälje från Stockholm varje dag.

- Jag tycker att det är strålande att Scania utvecklar den här tjänsten. Scania i Södertälje är ett stort område och det är många anställda som rör sig mer och mer i tjänsten. Min förhoppning är att det ska bli väldigt mycket enklare att planera, framförallt mina interna resor. Idag springer jag runt med papperslistor (pdf-utskrifter) för att hålla koll på tidtabellen och det känns lite omständigt.

– Jag tycker att det är strålande att Scania utvecklar den här tjänsten...

Annette Hultåker

Scania IT