DET RÄTTA BRÄNSLET

Såväl Scania-lastbilar som Sveriges skidlandslag presterar som bäst när de får rätt bränsle.

Det är svårt att tro att en Scania-lastbil och en medlem av Sveriges skidlandslag skulle ha något gemensamt, förutom att Scania är stolt sponsorn av detta olympiska medaljvinnande lag. Men både lastbilarna och dessa elitutövare behöver rätt bränsle att prestera som bäst.

Skidåkare drivna av kol­hyd­ra­ter

När det gäller våra skidhjältar betyder det massor av kolhydrater, inklusive pasta, bröd eller en bra hamburgare. Även en och annan chokladboll eller kaka kan slinka ned.

För Scania-lastbilar fungerar inte sötsaker så bra, även om föraren kanske låter sig smaka av dem då och då. Men företaget använder ett brett utbud av andra bränslen, förklarar Eva Iverfeldt, teknisk chef inom bränslen.

Ett brett sortiment av hållbara bränslen

"Diesel har traditionellt varit bränsle för tunga lastbilar, men Scania använder mer hållbara bränslen som etanol, naturgas, biogas och några typer av biodiesel", säger Iverfeldt.

"Anledningen till att vi arbetar med olika typer av bränslen beror på att olika delar av världen har tillgång till olika typer av bränsle. I Sverige har biogas blivit en mycket stor bränsleprodukt, medan i Sydostasien biodiesel är mycket vanligt."

Scania arbetar också med el, eftersom batterielektronik och andra elektriska lösningar blir en växande kraft inom den tunga fordonsindustrin. Iverfeldt förklarar emellertid att företaget tror att förbränningsmotorn kommer att vara kvar under en längre tid, och Scania har gjort mycket för att minska utsläppen av kväveoxidpartiklar genom sin avancerade efterbehandlingsteknik och alternativa bränslelösningar.

Hållbar pro­duk­tion skyddar miljön

"Det viktigaste är att el och alternativa bränslen som används för att driva lastbilar produceras hållbart", säger Iverfeldt.

"Scania vill minimera vår miljöpåverkan, så att vi i Sverige får behålla våra snöiga vintrar och att våra skidåkare kan fortsätta briljera."