Coachad av den yngre generationen

Genom Business Challenge – som i många år jobbat med att lyfta fram Sveriges största talanger kring innovation - har ett omvänt mentorskap startats. Där fungerar unga entreprenörer som mentorer åt erfarna chefer.

Det sägs att det är svårt att relatera till en generation som är 20 år yngre eller äldre än sig själv men att utbytet behövs för att kunna hänga med i tiden. På Scania är det kommunikationsdirektör Erik Ljungberg samt Kent Conradson, ansvarig för Human Resources i verkställande ledningen, som fått chansen att se om det stämmer.

Annorlunda förhållningssätt

– Vi är i ett spännande teknikskifte som går väldigt fort. Att lyssna på yngre gör att vi står bättre rustade att anpassa verksamheten till framtiden, säger Erik Ljungberg.

Han menar att yngre har ett annat förhållningssätt och följer med i digitaliseringen, är uppkopplade och vet hur tekniken används. Något som är användbart i det sätt Scania jobbar med kommunikation och marknadsföring.

Eriks mentor är Sofie Stenmark, grundare av frozen yoghurt-företaget Yollibox, och tidigare vinnare av utmärkelsen Årets Unga Företagare.

– Mentorskapet har gjort att jag själv i större utsträckning har börjat se ännu fler möjligheter för Scania i sociala medier. Det har inspirerat och givit mig mer idéer.

Klickade direkt

För Kent Conradson var det självklart att tacka ja till en yngre mentor, i hans fall Fredrik Hamilton som startat logistikföretaget Budbee. Kent har haft flera mentorer under sitt yrkesliv och välkomnade detta som ett värdefullt alternativ.

– Vi blev matchade med varandra efter att ha fått svara på ett antal frågor och när vi sågs klickade det omgående.

När de ses pratar de om allt från vad som driver unga människor och hur de ser på en anställning till hur man förverkligar en idé. Att diskutera med någon som startat med en ny affärsmodell inom ett område som ligger nära lastbilsbranschen är inspirerande.

– Det handlar om leveransprecision på en starkt konkurrensutsatt marknad, något vi även kan relatera till i vår industri.

Förutom det som handlar om sådant som är gemensamt för respektive bransch, kommer samtalen också in på hur det är att vara ung idag.

– Jag har fått en bättre känsla för hur unga människor tänker när de exempelvis söker jobb, säger Erik Ljungberg.

Något som också intresserar Kent Conradson:

– För mig som är ansvarig för HR är det högst relevant att förstå hur en yngre generation ser på Scania som arbetsgivare. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att skaffa en yngre mentor – det kan bekräfta nya synsätt på den egna verksamheten.