Claes resa från trainee till vice verkställande direktör

Claes Erixons resa på Scania är imponerande. Som nybakad KTH-student klev han för 22 år sedan in genom dörrarna för att börja ett traineeprogram inom Research & Development. Sedan blev han kvar och är idag ansvarig för Scanias framstående R&D.

”Som nybliven civilingenjör i teknisk fysik ville jag söka mig till ett industriföretag i teknikens framkant, som Scania. Jag fick en tjänst som beräkningsingenjör inom hållfasthetsberäkningar för lastbilschassi. Två år senare blev jag chef för den gruppen.”

Ytterligare ett par år senare blev Claes sektionschef inom lastbilschassiutveckling innan han valde att byta till en helt annan inriktning – nu som verkstadschef inom hyttmonteringen i Oskarshamn.

Ombyte och kontraster

Efter ett par år bytte Claes lilla Oskarshamn mot 20 miljonersstaden Sao Paulo.

”En fantastisk stad och en oförglömlig upplevelse. Jag försöker fortfarande åka tillbaka åtminstone en gång per år, inte minst för att hålla igång portugisiskan. Vi försöker alltid se till att våra medarbetare får bra möjligheter att lära sig det lokala språket. Även om många på Scania pratar bra engelska har man ju ett liv utanför arbetet. Och det är mycket lättare att röra sig i samhället när man kan kommunicera på det lokala språket.”

Det var meningen att Claes skulle spendera tre år i Sao Paulo, men så dök en chans upp som han inte ville missa; en tjänst som chef för lastbilschassiutvecklingen på R&D. I början av 2009 gick flyttlasset hem till Sverige igen.

”Sedan dess har jag haft ett par olika tjänster inom R&D och är sedan 1 maj i år chef för hela R&D på Scania. Det är stor skillnad på att vara chef och icke-chef, det säger sig självt. Det är en stimulerande utmaning att leda andra och man får bättre överblick över hela verksamheten.”

R&D jobbar för framtiden

Scania R&D sysselsätter ungefär 3.500 personer i Södertälje och har även verksamhet i Brasilien och Indien. Scania arbetar ständigt med att öka sin kunskap och förståelse för kundernas behov och utmaningar. Därmed är det naturligt att placera anställda inom R&D på olika positioner runt om i världen.

”En stor utmaning för oss – och ett viktigt mål – är att vi ska bli ännu bättre på hur vi använder våra resurser. Vi ska hitta mer effektiva vägar och samarbeta bättre, både mellan avdelningar och inom hela koncernen. Effektivisering av resurser är också en självklar del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla hållbara lösningar med minsta möjliga miljöpåverkan.”

Historisk lansering

R&D driver utvecklingen på alla områden inom design, konstruktion, drift och service.

”Vårt ständiga förbättringsarbete syftar till att alltid möta, och gärna överträffa, kraven från både samhälle och kunder. Med en allt mer komplex produkt, med ny elektronik och intelligenta förarstödssystem, måste vi alltid ligga före och utveckla lösningar för framtiden.”

Ett arbete som bär frukt, och R&D:s betydelse för det nyligen genomförda första steget av lanseringen av Next Generation Scania kan knappast mätas. Utvecklingen av den nya lastbilen har krävt enormt mycket tid, djup kunskap och omfattande resurser .

”Vi är mycket stolta över att äntligen ha lanserat Next Generation Scania. Utvecklingsarbetet med den nya lastbilen har tagit uppemot 10 år och kostat omkring 20 miljarder kronor.”

Att säkra kompetensförsörjningen

För att Scania ska kunna behålla sin ledande position, är kompetensförsörjningen en nyckelfråga. Att vara attraktiv som arbetsgivare och kunna rekrytera kompetenta medarbetare är en mycket viktig framgångsfaktor. På Scania finns ett stort antal nationaliteter och olika bakgrund som stärker gemenskapen och kunskapsutbytet. Många börjar som unga och stannar kvar, precis som Claes. Dessutom är det vanligt att den som provat på att jobba i ett annat företag en tid, återvänder till Scania efter några år.

På frågan om varför man ska söka sig till Scania, kan Claes rada upp åtskilliga argument. Men en anledning kommer definitivt främst:

”Det personliga utvecklingsperspektivet. Scania är ett fantastiskt företag där individen får enorma möjligheter att växa. Vi vill verkligen lyfta medarbetarna och hjälpa dem utvecklas, antingen genom att fördjupa kunskaperna eller bredda dem. Dessutom finns väldigt goda chanser att arbeta utomlands om man vill prova på det.”

Claes poängterar också fördelarna med Scanias arbetssätt.

”Scania styrs på ett sätt där våra värderingar och principer guidar oss, snarare än detaljstyrning i alla led. Dessutom är det väldigt roligt att jobba med något konkret som alla känner till – och jag ser ju vår slutprodukt varje dag på väg till jobbet.”

Scania Global Champion Trainee Program

Scania Trainee Program

Scania Global Champion Trainee Program ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i vår globala organisation. Du knyter snabbt viktiga kontakter och får ett helhetsperspektiv över så väl Scanias verksamhet som Volkswagen Truck & Bus.

Läs mer och ansök