Bussföraren som frös om fötterna

Extra strumpor var aldrig ett alternativ för Maria Papp, Climate System & Strength Analysis. Hon bestämde sig istället för att utveckla klimatsystemet så att bussförare ska slippa frysa om fötterna. Då är det en fördel med egen erfarenhet av bussföraryrket. Hon har också städat och stekt hamburgare samtidigt som hon uppfostrat fyra söner och utbildat sig till produktutvecklare.

Maria Papp kom till Sverige från Ungern för 10 år sedan – efter att ha sökt på nätet efter vilket land som är bäst för barn - som kartograf med en bakgrund inom försvaret. Men hon hade en ingenjörsexamen i sikte.

– Så snart jag hade klarat av SFI-kursen började jag plugga.

Den från början 3-åriga utbildningen blev ett år längre eftersom Maria Papp var intresserad av både projektledning och robotprogrammering.  Hon hade klart för sig vilket jobb som var lämpligt att kombinera med distansstudierna:

– Som bussförare har du många raster, vilket är bra för den som studerar. Det var också där jag fick köra nya Scaniabussar.

Frusna fötter blev examensarbete

En sak hon tyckte var märklig med arbetssituationen var hur hon hela tiden frös om fötterna. Teknikintresserad som hon är provade hon sig fram med olika flödesgivare och det slutade med att hon gjorde sitt examensarbetet i bussgaraget i Tyresö.

– Jag testade olika lösningar och var självklart väldigt motiverad att hitta alternativ.

Det blev mycket mekande i bussarna och med trafikchefens goda minne testades det ena förslaget efter det andra. Till exempel ljudisolerade hon lådan som ger värme till förarplatsen, vilket sänkte ljudnivån med 10dB.
– Det var som att sitta med en fläkt bredvid sig hela dagarna, som plötsligt stängs av.

Maria Papp vände sig till Scania för att fråga om råd med ljudisoleringen och presenterade även resultatet från examensarbetet.

– Jag är envis och gör saker på mitt ungerska sätt och vill direkt veta vem som är ansvarig. Det ska vara snabba beslut och behöver jag, knackar jag fyra gånger på en dörr.
Hon fick god hjälp av klimatutvecklarna på R&D – en grupp som hon numera tillhör -  och när OmniCity gjordes om till Citywide kom de fram till nästan samma slutsats som Maria Papp gjort i sitt exjobb.

Efter utbildningen ville jag hitta ett lämpligt jobb, helst inom buss. Scania sökte provare och jag fick jobbet. Jag trivs och är jätteglad över att få vara med i klimatstyrningsprogrammet.

Maria Papp

Climate System & Strength Analysis

Maria Papp har sällskap av två av sina söner på företaget – en i produktion och en inom programmering. Själv trivs hon otroligt bra att jobba med teknik:

– Tekniker är efterfrågade på arbetsmarknaden så självklart är det något att satsa på.

Gillar att vara med och påverka

Det bästa hon vet är att göra vinter- och sommarprov ute i fält, där hon kan vara med och påverka. Under en vecka kan hon köra 6 000 kilometer och med mjukvarupersoner som snabbt kan justera på plats blir arbetet väldigt effektivt. Det var också här hon testade att lägga isolering på golvet, något som blivit resultatet av Maria Papps erfarenheter inom ljud- och värmeisolering. Det är också en lösning som Scanias bussar kommer att vara utrustade med i framtiden.

Bussförarens miljö är något hon vill uppmärksamma - här är det passagerarna som är viktigast, till skillnad från i lastbilen.

– Min erfarenhet som bussförare är otroligt nyttig. Jag berättar för förarplatsgruppen och designers att det behöver finnas plats för en väska och en vattenflaska. Bussföraren finns också!

Att ha kört buss är något som är till stor hjälp i hennes jobb och hon rekommenderar alla som jobbar med någon form av produktutveckling att vara ute i verkligheten och träffa människorna som upplever problemen.

– Det ger en helt annan känsla för behovet om man har provat själv.