Ännu en Scaniamil med fantastiskt resultat

Hälsocenter Gröndal myllrade av människor när Scaniamilen avgjordes. Det var inte bara rekord i antal startande barn, utan även utförsäljningen av Scaniaprodukter gick långt över förväntan.

Av 5 300 anmälda var det 3 870 som kom till start i årets upplaga av Scaniamilen.

– Utöver det var 1 340 barn som deltog i antingen lilla eller stora barnloppet. En fantastisk siffra, säger Susanne Hollstrand som är samordnare för personalevenemang.

Rekordförsäljning

Det var inte bara kön till starten som ringlade lång, utan även till utförsäljningen av Scaniaprodukter. T-shirts, luvtröjor och paraplyer försvann snabbt. Överskottet från försäljningen går till UNICEF. Det var en nöjd Jesper Höglin på Branding Products som sammanfattade kvällen:
– 183 000 kronor kommer skänkas till UNICEF. Tack till alla som kom och handlade!

Snabba ben

Många sprang även snabbt i spåret. Damsegraren var som vanligt Anna Ställberg, KB, på 40:08, medan Johan Giberg, MSTU, tog hem segern i herrklassen på 35:33. Femmans topp-placeringar togs av Lovisa Borg, Enhörna IF på 21:03 samt Erik Liljeqvist, EC, 16:36.

Underhållning och hoppborgar

I vanlig ordning var fiskdammen populär, liksom att köra trampbil. Cirkus Cirkör underhöll och representanter från Scaniasponsrade idrottsföreningar var på plats med olika aktiviteter. Coverbandet Ray-Band bidrog med en fantastisk musikunderhållning under kvällen.