Barn & Ungdom

Sunda Idéer

Vi betonar kamratskap och respekt för varje individ inom hela vår verksamhet. För barn och ungdomar till Scaniaanställdas medarbetare finns olika sommaraktiviteter som uppmuntrar till att upptäcka teknik på ett roligt och lekfullt sätt i en trygg miljö. För att uppmuntra idrott driver vi även Scania Sports Camp. Under en sommarlovsvecka får barn chans att prova på en rad olika idrotter.

Scania Sports Camp
Bilbyggarskolan
Sommarskola Teknik
Scania Sports Camp 2021
Inställt på grund av den rådande situationen med Covid 19

Scania Sports Camp riktar sig till alla barn födda 2009-2013. Under en sommarlovsvecka får barnen prova en rad olika idrotter  och hälsofrämjande aktiviteter. Aktiviteterna anpassas på individuell nivå så att alla kan delta. Vill vill inspirera barn att röra på sig och våga prova på nya saker.

Scania Sports Camp har ett begränsat antal platser. Senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan och därför gäller följande från och med Scania Sports Camp 2020. Scaniaanställdas barn har förtur. I mån av plats kommer även icke-anställdas barn erbjudas möjlighet att delta.

Om Scania Sports Camp
Anmälan och kostnad
Bra att veta

Scania Sports Camp pågår under veckorna 25, 26, 27 och 28. Barnet kan delta under en av de fyra veckorna.

Barnen delas in i blandade grupper (pojkar och flickor) efter födelseår. Aktiviteterna utförs i "stationer" där barnen får prova på och lära sig om olika idrotter, till exempel fotboll, orientering, basket, volleyboll, gruppträning och innebandy. Under lekfulla former involveras hälsa- och livsstilsfrågor genom att prata om bland annat kost och sömn.

Dagarna tillbringas till största delen utomhus på Hälsocenter Gröndal förutom en dag som förläggs på Tunanäs (Scanias fritidsanläggning på Mörkö).

Anslag Scania Sports Camp 2020>>

Anmälan 2020 

Scania Sports Camp har ett begränsat antal platser. Senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan och därför gäller följande från och med Scania Sports Camp 2020. Scaniaanställdas barn har förtur. I mån av plats kommer även icke-anställdas barn erbjudas möjlighet att delta. Det är endast tillåtet att boka in sig till en vecka på Scania Sports Camp. 

Då antalet platser är begränsade är det ej tillåtet att delta i både Scania Sports Camp och Bilbyggarskolan under samma sommar. 
Anmälan är bindande. Vid avanmälan krävs läkarintyg för att få avgiften tillbaka. Vid uteblivet deltagande debiteras avgiften. 


Scaniaanställdas barn:
Anmälan öppnar 9 mars kl 11:00 via Benify/Scania For Me. Anmälan stänger 30 mars. Du som är anställd går in via Mina förmåner / Anställningsförmåner / Biljetter och sponsringserbjudanden. Länk till Benify>>
Förmånen blir synlig på sidan kl 11:00 den 9 mars.

Om du som anställd av någon anledning ej uppbär lön från Scania (föräldraledig, sjukskriven, tjänsteledig m m) konktakta oss via mail personnel.events@scania.com och ange barnets namn och önskad vecka så kontaktar vi dig om ledig plats finns.


Barn till EJ Scaniaanställda:
I mån av plats kommer anmälan öppnas upp för övriga den 6 april kl 11:00. Då kommer länk till anmälan att publiceras på denna sida.


Har du frågor gällande din bokning är du välkommen att kontakta Benify AB via e-post: support@benify.se, eller telefon: +468210200

Betalning

Kostnad: 500 kr per deltagare. Avgiften betalas via löneavdrag för Scaniaanställda. Övriga betalar med betalkort i samband med anmälan.

Priset inkluderar lunch, olycksfallsförsäkring, t-shirt, gympapåse och vattenflaska.

Övrigt och kontakt

Under vecka 20 skickas ett informationsbrev ut till alla deltagare. Informationsbrevet skickas till den mejladress som angivits vid anmälan.

För övriga frågor kontakta:

personnel.events@scania.com

Rosita Karmitsa: 08-553 822 54

Susanne Hollstrand: 08-553 838 38

 

Läs mer på  www.scania.com/privacy hur vi hanterar dina personuppgifter.

Tid och plats

 • Plats: Scania Hälsocenter Gröndal, Tvetavägen 14, Södertälje.
 • Tid: Scania Sports Camp pågår under en vecka, måndag - fredag, mellan kl. 9:00 - 15:00. Vecka 25 pågår måndag - torsdag.
 • Välj mellan veckorna 25, 26, 27 eller 28.

Aktiviteter

Fotboll, Volleyboll, Handboll, Brännboll, Orientering, Gruppträning, Lekar, Basket, Innebandy, Friidrott, Gymnastik, Teambuilding,  Tennis, Badminton, "Chilla",  samt utflykt till Tunanäs, Scanias fritidsanläggning på Mörkö.

Mat

Lunch serveras dagligen med laktos- och glutenfria samt vegetariska alternativ. För övrig specialkost behöver barnet ta med sig egen mat. Det finns förvarings- och uppvärmningsmöjligheter, förutom när barnen är på utflykt i Tunanäs.

Kläder

Kläder efter väder, mjuka och lätta att röra sig i. Kvarglömda kläder förvaras på Gröndal fram till 31 augusti.

Försäkring

Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade via Folksam.

Ledare

Våra ledare har ledarskapsutbildning via Sörmlandsidrotten samt en internutbildning på Scania inför Scania Sports Camp.

Övrigt

 • TBE-vaccination rekommenderas eftersom vi befinner oss i ett riskområde beträffande fästingar och TBE-smitta. Kontrollera hela kroppen på kvällen, speciellt mjuka och behårade ytor och hudveck. Vid behov ta kontakt med din vårdcentral.
 • Medtag gärna solskydd!

 

Bilbyggarskolan 2021-Inställt

Scania Bilbyggarskola riktar sig till Scaniaanställdas barn som är födda 2008-2012.
Barnen delas in i grupper om 5 personer i varierande åldrar. Alla grupper har varsin ledare som följer sin grupp under hela veckan.

Om Bilbyggarskolan
Anmälan och kostnad
Bra att veta

Bilbyggarskolan pågår under veckorna 26, 27 och 28 på Hälsocenter Gröndal. Barnet kan delta under en av de tre veckorna. 

Under veckan bygger barnen en trampbil och veckan avslutas med en trampbilstävling. De kommer även att jobba med teknik på Tom Tits Experiment, styra en industrirobot samt få tillverka sin egen skylt till trampbilen i datorstyrd fräsmaskin. Utöver det kommer de att få besöka olika delar av Scania.

Anmälan sker via Scania for Me och är öppen från den 9 mars till 26 mars.

Efter anmälningsperioden lottas platserna ut för att alla ska ha samma möjlighet till en plats. Barn som inte tidigare gått Bilbyggarskolan har förtur.

Då antalet platser är begränsade är det ej tillåtet att delta i både Scania Bilbyggarskola och Scania Sports Camp samma sommar.  Har du turen att få plats på båda skolorna får du göra ett val efter lottningen. Veckan kostar 200 kr totalt. Om ditt barn tilldelats en plats skickas betalningsuppgifter tillsammans med platsbekräftelsen. 

 • Mat: Lunch serveras varje dag, frukost och mellanmål serveras vid fritidsverksamheten.
 • Kläder: Passande och oömma kläder då vi kommer att vara ute för att snickra, skruva och måla mycket. Eleven kommer att få en egen T-shirt.
 • Försäkring: Alla är olycksfallförsäkrade av Scania.
 • Tider: Bilbyggarskolans tider är mellan kl. 9:00 - 15:00 på Scania Hälsocenter Gröndal.
 • Fritids: Vi erbjuder fritidsverksamhet på Scania Hälsocenter Gröndal före och efter Bilbyggarskolan, mellan kl. 7:00 - 9:00 och kl. 15:00 - 17:00. Fritidsverksamheten kommer att skötas av fritidspedagoger från Södertälje kommun.

Kontakt

Vi frågor om Bilbyggarskolan, kontakta Carin Säll: carin.sall@scania.com, 08-553 83 078.

Sommarskola teknik

VIKTIG INFORMATION! På grund av Coronaviruset har Mälardalens Tekniska Gymnasium beslutat att ställa in Sommarskola teknik 2020. De som redan anmält sig är kontaktade. 

Har du precis gått ut årskurs 8, vill göra något roligt i sommar och är nyfiken på teknik? Då har vi grejen för just dig!

Om sommarskola teknik
Bra att veta

Mälardalens Tekniska Gymnasium erbjuder dig fyra givande sommardagar fyllda av teknik och design tillsammans med Scania. Under veckan kommer du att få prova på att programmera, svarva, svetsa, hantera en robot och mycket mer.

Sommarskola Teknik pågår under vecka 25 och 27 på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Du väljer att delta under en av dessa veckor. Det finns 18 platser per vecka.

 • Måndag-torsdag
 • Tid: ca. kl. 09:00 - 15:00

Anmälan

Anmälningsperioden är öppen från januari fram till den 20 maj 2020 (svar skickas 29 maj).

Du anmäler dig via Mälardalens Tekniska Gymnasiums hemsida, se länk nedan . Efter anmälningsperioden lottas platserna ut.

Anmäl dig via hemsidan

 • Mat: Vi serverar dagligen lunch i Restaurang Sjökringlan.
 • Kläder: Alla deltagare får en T-shirt (storlek anges i samband med anmälan).
 • Försäkring: Alla är olycksfallsförsäkrade via Folksam.
 • Plats: Mälardalens Tekniska Gymnasium, Vagnmakarvägen 3, 151 87 Södertälje.