Barn & Ungdom

Sunda Idéer

Vi betonar kamratskap och respekt för varje individ inom hela vår verksamhet. För barn och ungdomar till Scaniaanställdas medarbetare finns olika sommaraktiviteter som uppmuntrar till att upptäcka teknik på ett roligt och lekfullt sätt i en trygg miljö. För att uppmuntra idrott driver vi även Scania Sports Camp. Under en sommarlovsvecka får barn chans att prova på en rad olika idrotter.

Scania Sports Camp
Bilbyggarskolan
Sommarskola Teknik

Scania sports camp

Scania Sports Camp riktar sig till alla barn födda 2007-2011. Under en sommarlovsvecka får barnen prova en rad olika idrotter och träffa flera idrottsstjärnor från Södertälje. Aktiviteterna anpassas på individuell nivå så att alla kan delta.

Om Scania Sports Camp
Anmälan och kostnad
Bra att veta

Scania Sports Camp pågår under veckorna 25, 26, 27 och 28. Barnet kan delta under en av de fyra veckorna.

Barnen delas in i blandade grupper (pojkar och flickor) efter födelseår. Aktiviteterna utförs i "stationer" där barnen får prova på och lära sig om olika idrotter, till exempel fotboll, dans, orientering, basket, volleyboll och innebandy. Under lekfulla former involveras hälsa- och livsstilsfrågor genom att prata om bland annat kost och sömn.

Dagarna tillbringas till största delen utomhus på Hälsocenter Gröndal förutom en dag som förläggs på Tunanäs (Scanias fritidsanläggning på Mörkö).

Anmälan 2019

Anmälan är nu stängd och alla veckor är fullbokade. 

Läs mer på  www.scania.com/privacy hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vi ber er att ha överseende med att systemet kan överbelastas då bokningen öppnas, eftersom många kommer att gå in och boka sig samtidigt. Om det sker, försök att stänga ner fönstret och prova igen alternativt uppdatera sidan.  

Vid större problem kommer vi att uppdatera den här sidan med aktuell information.
 
Det är endast tillåtet att boka in sig till en vecka på Scania Sports Camp. 

 • Då antalet platser är begränsade är det ej tillåtet att delta i både Scania Sports Camp och Bilbyggarskolan under samma sommar. 
 • Anmälan är bindande. Vid avanmälan krävs läkarintyg för att få avgiften tillbaka. Vid uteblivet deltagande debiteras avgiften. 
Betalning

Betalning sker i samband med anmälan med betalkort Visa eller Mastercard. Om du har problem med betalningen vid bokning, vänligen kontakta din bank.

Kostnad: 500 kr per deltagare. 

Priset inkluderar lunch, olycksfallsförsäkring, t-shirt, gympapåse och vattenflaska.

Övrigt och kontakt

Under vecka 20 skickas ett informationsbrev ut till alla deltagare. Informationsbrevet skickas till den mejladress som angivits vid anmälan.

För övriga frågor kontakta:

personnel.events@scania.com

Rosita Karmitsa: 08-553 822 54

Lisa Hedh: 070 081 06 04

Susanne Hollstrand: 08-553 838 38

Tid och plats

 • Plats: Scania Hälsocenter Gröndal, Tvetavägen 14, Södertälje.
 • Tid: Scania Sports Camp pågår under en vecka, måndag - fredag, mellan kl. 9:00 - 15:00. Vecka 25 pågår måndag - torsdag.
 • Välj mellan veckorna 25, 26, 27 eller 28.

Aktiviteter

Fotboll, Volleyboll, Handboll, Brännboll, Orientering, Dans, Lekar, Basket, Rinkbandy, Friidrott, Gymnastik, Teambuilding, "Chilla", träffa några av Södertäljes idrottsprofiler samt utflykt till Tunanäs, Scanias fritidsanläggning på Mörkö.

Mat

Lunch serveras dagligen med laktos- och glutenfria samt vegetariska alternativ. För övrig specialkost behöver barnet ta med sig egen mat. Det finns förvarings- och uppvärmningsmöjligheter, förutom när barnen är på utflykt i Tunanäs.

Kläder

Kläder efter väder, mjuka och lätta att röra sig i. Kvarglömda kläder förvaras på Gröndal fram till 31 augusti.

Försäkring

Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade via Folksam.

Ledare

Våra ledare har ledarskapsutbildning via Sörmlandsidrotten samt en internutbildning på Scania inför Scania Sports Camp.

Övrigt

 • TBE-vaccination rekommenderas eftersom vi befinner oss i ett riskområde beträffande fästingar och TBE-smitta. Kontrollera hela kroppen på kvällen, speciellt mjuka och behårade ytor och hudveck. Vid behov ta kontakt med din vårdcentral.
 • Medtag gärna solskydd!

 

Bilbyggarskolan

Bilbyggarskolan riktar sig till Scaniaanställdas barn som är födda 2007-2011. Barnen delas upp i åldersgrupper. Alla grupper har varsin ledare som följer sin grupp under hela veckan.

Om Bilbyggarskolan
Anmälan och kostnad
Bra att veta

Bilbyggarskolan pågår under veckorna 26, 27 och 28 på Hälsocenter Gröndal. Barnet kan delta under en av de tre veckorna. 

Under veckan bygger barnen en trampbil och veckan avslutas med en trampbilstävling. De kommer även att jobba med teknik på Tom Tits Experiment, styra en industrirobot samt få tillverka sin egen skylt till trampbilen i datorstyrd fräsmaskin. Utöver det kommer de att få besöka olika delar av Scania.

Anmälan sker via Scania for Me och är öppen från den 26 mars till 30 april.

Efter anmälningsperioden lottas platserna ut för att alla ska ha samma möjlighet till en plats. Barn som inte tidigare gått Bilbyggarskolan har förtur.

Veckan kostar 200 kr totalt. Om ditt barn tilldelats en plats skickas betalningsuppgifter tillsammans med platsbekräftelsen. 

 • Mat: Lunch serveras varje dag, frukost och mellanmål serveras vid fritidsverksamheten.
 • Kläder: Passande och oömma kläder då vi kommer att vara ute för att snickra, skruva och måla mycket. Eleven kommer att få en egen T-shirt.
 • Försäkring: Alla är olycksfallförsäkrade av Scania.
 • Tider: Bilbyggarskolans tider är mellan kl. 9:00 - 15:00 på Scania Hälsocenter Gröndal.
 • Fritids: Vi erbjuder fritidsverksamhet på Scania Hälsocenter Gröndal före och efter Bilbyggarskolan, mellan kl. 7:00 - 9:00 och kl. 15:00 - 17:00. Fritidsverksamheten kommer att skötas av fritidspedagoger från Södertälje kommun.
 • Schema för Bilbyggarskolan hittar du här >>

Kontakt

Vi frågor om Bilbyggarskolan, kontakta Carin Säll: carin.sall@scania.com, 08-553 83 078.

Sommarskola teknik

Har du precis gått ut årskurs 8, vill göra något roligt i sommar och är nyfiken på teknik? Då har vi grejen för just dig!

Om sommarskola teknik
Bra att veta

Mälardalens Tekniska Gymnasium erbjuder dig givande sommardagar fyllda av teknik och design tillsammans med Scania. Under veckan kommer du att få prova på att programmera, svarva, svetsa, hantera en robot och mycket mer.

Sommarskola Teknik pågår under vecka 25 och 27 på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Du väljer att delta under en av dessa veckor. Det finns 18 platser per vecka.

 • Måndag-torsdag
 • Tid: 09:00 - 15:00

Anmälan

Anmälningsperioden är öppen från februari fram till den 20 maj 2019 (svar skickas 4 juni).

Du kan välja att anmäla dig direkt via Mälardalens Tekniska Gymnasiums hemsida eller fylla i anmälningsblanketten nedan och skicka in. Efter anmälningsperioden lottas platserna ut.

Anmäl dig via hemsidan

Anmäl dig via blankett

 • Mat: Vi serverar dagligen lunch i Restaurang Sjökringlan.
 • Kläder: Alla deltagare får en T-shirt (storlek anges i samband med anmälan).
 • Försäkring: Alla är olycksfallsförsäkrade via Folksam.
 • Plats: Mälardalens Tekniska Gymnasium, Vagnmakarvägen 3, 151 87 Södertälje.