Hälsocenter Gröndal

Om oss

Hälsocenter Gröndal ligger beläget i Tveta, strax utanför Södertälje, med motionsspår och grönområden i direkt anslutning till anläggningen. Receptionen är bemannad med kunnig personal som hjälper till med bokningar och information om aktiviteter och olika träningsalternativ. Skåp och träningskläder finns att hyra. Fråga i receptionen så får du hjälp med detaljerna.

Om anläggningen
Tillträde
Priser
Sportshopen och Café Moccado
Trivselaktiviteter

Om anläggningen

På Hälsocenter Gröndal finns möjlighet att träna både inom- och utomhus.

Inomhus

Inne i anläggningen har vi ett flertal träningshallar för bland annat innebandy, badminton och gruppträning. Här finns även gym, behandlingsrum och en träningsbassäng. 

Bassängen

Vår bassäng är 12,5 x 6 m, med djup från 1,10 m till 1,70 m. Under veckodagarna är bassängen i första hand avsedd för egen träning samt gruppträning. Då får inga barn besöka den. 

Lördagar och söndagar mellan kl. 08:30–10:00 är bassängen reserverad för vuxenbad. Från kl. 10:00–15:30 är det familjebad.

Familjebad kostar 30 kr/vuxen samt 15 kr/barn. Vid familjebad gäller 1h bad per familj samt behörighet till Hälsocenter Gröndal.

Övrig information: max 20 personer får vistas i poolområdet samtidigt.

Utomhus

I anslutning till anläggningen finns stora gräsytor, fotbollsplaner och beachvolleyplan. Bana för inlines spolas till isbana vintertid. 

Här finns också motionsspår, utegym och teambuildingbana.

Mer information

Här hittar du mer information om Gröndals faciliteter.

Tillträde

Du som är Scaniaanställd kan besöka Hälsocenter Gröndal. Anhöriga till Scaniaanställda kan ansöka om anhörigkort på Hälsocenter Gröndal. Till anhörigs familj räknas maka, make, sambo boende på samma adress och hemmaboende barn till och med det år de fyller 20 år. Från och med det år de fyller 16 år till och med de år de fyller 20 år behöver de ansöka om ett anhörighetskort. Barn och ungdomar upp till 16 år har endast tillträde till Gröndals verksamhet och lokaler i målsmans eller ledares sällskap, dock ej till gymmet.

Som medarbetare på Scania använder du ditt företagskort som passerkort. Scaniamedarbetare som gått i pension har fortsatt tillträde till anläggningen. Konsulter kan med chefens godkännande få tillträde till Gröndal.

Utöver detta gäller följande

Gruppträning

Åldersgräns 16 år för all gruppträning. Undantag är gympa och danspass (endast i Blåa Hallen) där barn från 12 års ålder får delta i målsmans sällskap under förutsättning att det fungerar bra mot instruktören och resten av gruppen.

Styrketräning

Åldersgräns 16 år för gymmet. Åldersgränserna gäller även vistelse i styrketräningslokalerna samt fyshörnan i Blåa hallen p.g.a. stor skaderisk.

Bassängen

Åldersgräns 16 år. Under Familjebadet på lördagar och söndagar är barn och ungdomar upp till 16 år välkomna i målsmans eller ledares sällskap. Familjebad arrangeras även under vissa ledigheter (ex sportlov). Maxantal i bassängområdet är 20 personer.

Isbanan

Åldersgräns 16 år. Barn från 12 års ålder kan vistas själva på isbanan under förutsättning att målsman finns på Gröndal. Barn upp till 12 år är välkomna med målsmans sällskap på isen/ vid isbanan. OBS! hjälm obligatorisk.

Åskådare

Vid gruppträning kan barn och ungdomar upp till 16 års ålder vistas i hallarna som åskådare under förutsättning att det finns utrymme samt att det fungerar bra i resten av gruppen. Gruppträningsledaren bedömer möjligheterna från fall till fall. Vid ej ledarledda aktiviteter kan barn och ungdomar upp till 16 år vistas i hallarna som åskådare under förutsättning att det fungerar för gruppen. Målsman är ansvarig att det följs.

Publik

När vi släpper in publik på aktiviteter som innebandy, rinkbandy, fotboll och familjegympa (ej bassängen) gäller följande i samband att en Scaniaanställd ska delta och vill ha med sig obehöriga in på anläggningen:

Dessa får passera via grinden:

  • Maka/sambo/par/barn i alla åldrar/far- och morföräldrar

Visning av anläggningen

Vid uppvisande av anläggningen gäller följande i samband att en Scaniaanställd vill visa upp anläggningen för någon som inte är behörig:

Dessa får passera via grinden men inte utföra aktivitet:

  • maka/sambo/par/barn i alla åldrar/far- och morföräldrar
  • besökande
  • vid avdelningsaktivitet får även konsulter delta

Dokument

Här hittar du information om bland annat tillträde och regler.

Priser

Priser - Här hittar du de priser som gäller för Hälsocenter Gröndal.

Hälsocenter Gröndal hanterar ej kontanter. Endast kortbetalning.

Sportshopen

I Sportshopen kan du handla sportkläder och andra tillbehör till bra priser av välkända leverantörer. Här finns även en spännande kollektion med Scaniaprofilering.

Det ordinarie sortimentet varierar över tid och kompletteras med tillfälliga kampanjer. Aktuella erbjudanden annonseras i Sportshopen på Gröndal.

 

Café Moccado

Café Moccado tillhandahåller det egentillverkade Cool & Fresh-sortimentet som består av sallader, smörgåsar, mellanmål och ett bröd som bakas på Sjökringlans eget bageri. Basen präglas av hälsosamma produkter av hög kvalitet, men det går även att hitta ett begränsat utbud av godis och snacks. 

Mer information om utbud etc. hittar du på Eurest hemsida.

Trivselaktiviteter

Trivsel på arbetsplatsen är av hög vikt både för medarbetares välbefinnande och företagets framgång. En bra sammanhållning inom arbetsgruppen ger goda förutsättningar för att tillsammans möta kommande utmaningar. 

En metod är att genomföra en trivselaktivitet tillsammans inom avdelningen. En dag eller ett par timmar fyllda med övningar och avslappnat umgänge stärker ofta gruppkänslan vilket fyller på både energi och engagemang.

På våra anläggningar Gröndal och Tunanäs erbjuder vi aktiviteter för små och stora grupper, i samband med en konferens, under en lunch eller kanske som kick-off inför nya utmaningar. 

Du hittar vårt utbud av aktiviteter och intresseanmälan på Intranätet under HR InLine - Fritid och personalarrangemang.