Hälsocenter Gröndal

Om oss

Hälsocenter Gröndal ligger beläget i Tveta, strax utanför Södertälje, med motionsspår och grönområden i direkt anslutning till anläggningen. Receptionen är bemannad med kunnig personal som hjälper till med bokningar och information om aktiviteter och olika träningsalternativ. Skåp och träningskläder finns att hyra. Fråga i receptionen så får du hjälp med detaljerna.

Om anläggningen
Tillträde
Priser
Sportshopen och Café Moccado
Trivselaktiviteter

Om anläggningen

På Hälsocenter Gröndal finns möjlighet att träna både inom- och utomhus.

Inomhus

Inne i anläggningen har vi ett flertal träningshallar för bland annat innebandy, badminton, spinning och gruppträning. Här finns även gym, behandlingsrum och en träningsbassäng. 

Bassängen

Vår bassäng är 12,5 x 6 m, med djup från 1,10 m till 1,70 m. Under veckodagarna är bassängen i första hand avsedd för egen träning samt gruppträning. 
Lördagar och söndagar mellan kl. 08:30–15:30 är bassängen reserverad för vuxenbad. 
Bad tillåten endast i baddräkt/badbyxor/burkini. Dusch före bad obligatoriskt.
Övrig information: max 20 personer får vistas i poolområdet samtidigt.

Utomhus

I anslutning till anläggningen finns stora gräsytor, fotbollsplaner och beachvolleyplan.

Här finns också motionsspår (elljus 2700m samt 1350 m), utegym och teambuildingbana. Vintertid vid gynnsamma förhållanden drar vi skidspår runt motionsspåret.

 

Tillträde

Årskort för Scaniaanställda i Södertälje med anhöriga: För att erhålla ett årskort och kunna använda sitt passerkort för att komma in på anläggningen behöver man göra ett val i Scania For Me.

Årskort för konsulter på Scania Södertälje: Konsulter kan med tillstyrkan från chef köpa ett årskort i Hälsocenter Gröndals reception.

Enstaka besök för anställda och konsulter: Alla anställda och konsulter kan köpa engångsbiljett på plats i Hälsocenter Gröndals kontantfria reception.

Åldersgräns för att träna på anläggningen är 16 år.

Om man deltar i avdelningsaktiviteter, personalarrangemang eller besöker lunchserveringen så har man som Scaniaanställd alltid tillträde till Hälsocenter Gröndal.

FAQ-Här hittar du svar på dom vanligaste frågorna gällande tillträde till Hälsocenter Gröndal
 

Utöver detta gäller följande

Gruppträning

Undantag är gympa och danspass (endast i Blåa Hallen) där barn från 12 års ålder får delta i målsmans sällskap under förutsättning att det fungerar bra mot instruktören och resten av gruppen.

Styrketräning

Åldersgränserna gäller även vistelse i styrketräningslokalerna samt fyshörnan i Blåa hallen p.g.a. stor skaderisk.

Bassängen

Maxantal i bassängområdet är 20 personer.  

Åskådare

Vid gruppträning kan barn och ungdomar upp till 16 års ålder vistas i hallarna som åskådare under förutsättning att det finns utrymme samt att det fungerar bra i resten av gruppen. Gruppträningsledaren bedömer möjligheterna från fall till fall. Vid ej ledarledda aktiviteter kan barn och ungdomar upp till 16 år vistas i hallarna som åskådare under förutsättning att det fungerar för gruppen. Målsman är ansvarig att det följs.

Publik

När vi släpper in publik på aktiviteter som innebandy, fotboll och familjegympa (ej bassängen) gäller följande i samband att en Scaniaanställd ska delta och vill ha med sig obehöriga in på anläggningen:

Dessa får passera via grinden:

  • Maka/sambo/par/barn i alla åldrar/far- och morföräldrar

Visning av anläggningen

Vid uppvisande av anläggningen gäller följande i samband att en Scaniaanställd vill visa upp anläggningen för någon som inte är behörig:

Dessa får passera via grinden men inte utföra aktivitet:

  • maka/sambo/par/barn i alla åldrar/far- och morföräldrar
  • besökande
  • vid avdelningsaktivitet får även konsulter delta

Dokument

Här hittar du information om bland annat tillträde och regler.

Priser

Prislista - Här hittar du de priser som gäller för Hälsocenter Gröndal.

Hälsocenter Gröndal hanterar ej kontanter. Endast kortbetalning.

Sportshopen

I Sportshopen kan du handla sportkläder och andra tillbehör till bra priser av välkända leverantörer. Här finns även en spännande kollektion med Scaniaprofilering.

Det ordinarie sortimentet varierar över tid och kompletteras med tillfälliga kampanjer. Aktuella erbjudanden annonseras i Sportshopen på Gröndal.

 

Café Moccado

Café Moccado tillhandahåller det egentillverkade Cool & Fresh-sortimentet som består av sallader, smörgåsar, mellanmål och ett bröd som bakas på Sjökringlans eget bageri. Basen präglas av hälsosamma produkter av hög kvalitet, men det går även att hitta ett begränsat utbud av godis och snacks. 

Mer information om utbud etc. hittar du på Eurest hemsida.

Trivselaktiviteter

Trivsel på arbetsplatsen är av hög vikt både för medarbetares välbefinnande och företagets framgång. En bra sammanhållning inom arbetsgruppen ger goda förutsättningar för att tillsammans möta kommande utmaningar. 

En metod är att genomföra en trivselaktivitet tillsammans inom avdelningen. En dag eller ett par timmar fyllda med övningar och avslappnat umgänge stärker ofta gruppkänslan vilket fyller på både energi och engagemang.

På våra anläggningar Gröndal och Tunanäs erbjuder vi aktiviteter för små och stora grupper, i samband med en konferens, under en lunch eller kanske som kick-off inför nya utmaningar. 

Du hittar vårt utbud av aktiviteter och intresseanmälan på Intranätet Reflex -Förmåner, hälsa och fritid.